A propaganda az, amikor azt kamuzod, hogy független vagy

2020. október 22. 10:53

Itt van ez a Zoli, kicsit túl sokat képzel magáról, adjunk neki egy óvatos taslit, hátha attól magához tér és megérti, merre van az arra.

2020. október 22. 10:53
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Olvasom: kitört a friss botrány, Ceglédi Zoltán politikai elemző, humorista és közéleti véleményformáló havi majdnem egymillió forintért ad tanácsokat Donáth Annának. Az már nem is olyan rossz pénz. Persze, bruttó összegről van szó, és valamelyest elmarad a kerek milliótól, de na, ennyi pénzért vélelmezhetően Ceglédi minőségi, komolyan vehető ötletekkel halmozza el a momentumos képviselőnőt.

Őszintén mondom, nekem a ténnyel magával nincs problémám. Ha az ember dolgozik, azt fizessék meg, és minél felelősségteljesebb a munkája, annál több pénzre tarthat igényt. (A halálom az a lumpenproli-hozzáállás, mikor zsigerből ostorozzák a jól kereső embereket, sőt, azt tartanák jónak, ha minél több adóterhet vetnének ki rájuk, à la baloldali társadalomformálás. Értem, hogy rengetegen szkeptikusan állnak hozzá a tehetős – vagy annak vélt – személyekhez, de túlnyomórészt az kap sok pénzt, aki azt valóban megérdemli. Szabályt erősítő kivételek persze, mint mindig, akadhatnak.)

Donáth Anna EP-képviselő – biztos kellenek neki frappáns tanácsok. Oké. Ám akad itt két olyan tényező, ami egészen más elbírálás alá helyezi ezt a megbízási szerződést.

1. Nehéz nem észrevenni ebben a mozzanatban az orra koppintást. Ceglédi ugyanis az elmúlt időszakban – habár túlzottan jobboldali elhajlásokkal nyilvánvalóan nem vádolható – pár alkalommal bizony komolyan bírálta az ellenzéki összefogást, annak döntéseit, elhatározásait, célkitűzéseit. (Egy rossz poén erejéig megjegyezhetném: nyilván bírálta, hiszen nem mind tőle származnak – csak a momentumos próbálkozások egy része.) És hol jelentek meg ennek az amúgy nem titkos, de senki által nem reklámozott megállapodásnak a részletei? A baloldali sajtóban. A 444 írt róla elsőként, ezt átvette a Telex stb.

Magyarán nem arról van itt szó, hogy a kormánypárti média feltúrta a Donáth Annával kapcsolatos jogi iratokat, hanem valahonnan a baloldali boszorkánykonyha belsejéből érkezett az utasítás: itt van ez a Zoli, kicsit túl sokat képzel magáról, adjunk neki egy óvatos taslit, hátha attól magához tér és megérti, merre van az arra. Egy kis útbaigazítás, ugye. Nádpálcának nádpálca, de túlélhető. A hálózatnak nem tetszik, hogy csak úgy dumálsz, anélkül, hogy minket erről megkérdeznél. Kikotyogod, hogy mi még azt is előírnánk, kiket hívjon meg az ATV, mi legyen a téma és a többi.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. október 22. 22:29
Még ha a fentieket is figyelembe véve (de minek), nevezett nálad százszor függetlenebb. Főleg, hogy te nemcsak a gazdád, hanem önmagad foglya is vagy.
BőröndÖdön
2020. október 22. 20:44
Trombi,a propaganda az,amit ti előadtok.
Kücsük
2020. október 22. 13:55
Amúgy tényleg megérdemli. Akinek nagy a szája, az megérdemli, hogy felkoncolja a sajtó és a hulláját közszemlére tegyék. De sajnos úgy sem lesz következménye, úgyis ott lesz minden reggeli műsorban...
Secnir
2020. október 22. 13:35
"A propaganda az, amikor azt kamuzod, hogy független vagy" a propaganda az az, amikor egy adott szervezet (nálunk párt, jelen esetben a kormánypárt) hamis állításait önként vagy pénzért utánközli, esetileg interjúnak, hírnek, riportnak álcázza. a függetlenség az az, amikor egy adott újságíró, szerkesztőség (blogger, vlogger) függetlenül attól, hogy a működéséhez kitől kapja a szükséges pénzt, szabad akaratából, azt ír meg, amit szeretne, a fenntartó nem szól bele, sőt, meg sem teheti. az ideális eset az, amikor a fenntartó maga az újságolvasó. jelen esetben a telex független és nem propaganda, a mandiner az az. és ebben hazudik trombitás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!