A kétharmadtörő

2020. október 11. 14:43

Kialakult egy ellenzéki ipar is. Ennek nem csupán anyagi alapja van (bár nyilván az a legfontosabb), de pszichés is.

2020. október 11. 14:43
Hont András
Hont András
Facebook

„De nézzük csak: mi történt Kész Zoltán kétharmadtörése után? A kormány nem kezdett őrületes összegekből menekültellenes kampányba? Nem épített kerítést a határra? Nem szerezte meg a megyei napilapokat, nem záratta be a legnagyobb országos napilapot, nem vette át a legnagyobb hírportált? Nem vakartatta le köztisztviselőkkel a legnagyobb ellenfele plakátjait? Nem uszította rájuk az ÁSZ-t, hogy ingassa meg a pénzügyi alapjukat, és eközben a kormánypárt nem kimeríthetetlen költségvetésből folytatott propagandát? Nem tőkésítette az ország második leggazdagabb emberévé a miniszterelnök gázszerelő barátját? Nem indított támadást a CEU és mindenféle civilszervezetek ellen? Nem kebelezte be a takarékszövetkezeteket és az MKB-t? Sikerült leállítani a paksi beruházást? Eljárás indult az ötödik kerületi ingatlanügyek miatt Rogán Antal ellen vagy a vidéki közvilágítási tenderek ügyében Tiborcz István ellen?

 Én úgy emlékszem, hogy mindezekre az a válasz, hogy de, az utolsó két kérdésre pedig az, hogy nem. És közben végig nem volt kétharmad. Nem csak papíron, hanem valóságosan sem. Most még az sincs veszélyben. Akkor miért pörögnek ezek a gügyék? Azért, mert menetközben kialakult egy ellenzéki ipar is. Ennek nem csupán anyagi alapja van (bár nyilván az a legfontosabb), de pszichés is. Amíg ez a színjáték folyik, addig lehet fontoskodni, tudálékoskodni, lényegtelen dolgokon zizegni, mérhetetlenül szerény képességekkel valakinek látszani. Ez az egész azokról szól, akik ezt csinálják, és nem azokról, akik érdekében ezt elvben csinálnák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2020. október 12. 14:58
Csak kvázi-ipar ez, a demokratikus intézményrendszer egyik kvázi-intézménye.
Simon Attila
2020. október 12. 06:01
Te faszkalap Hont! Elárulom neked, hogy azért nem tudja a moslék legyőzni a Fideszt, mert nincsen programja. Ilyen egyszerű. Az O1G az kevés. Erre még az ellenzéki politikusok sem jöttek rá. Persze a hibát mindig másban keresik, ahelyet, hogy magukba szállnának egy kicsit és elgondolkodnának. Jobb programot kellene bemutatniuk az ország népe felé. Ehelyett vádaskodnak. A Fidesz média , igy aFidesz média úgy, a Fidesz lop, bezáratts az ország legnagyobb lspját miközben te is tudod, hogy nem igaz. Csinálta az ellenzék a ti, a ballib média segítségével a hazugságot a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban. Most bukott le Donáth Anna egy titkos videófelvételen amelyben bevallotta, hogy ez nem is volt igaz. Így hazudtok ti. Menjetek a picsába mind!
Vakfolt
2020. október 11. 22:11
Az egybesült ellenzék meglátogatott egy árvaházat. - Olyan szomorú volt látni a reménytelen arcocskájukat - nyilatkozta a kis hét éves Péter.
Syr Wullam
2020. október 11. 20:28
Húbazz, Hont, ne ijesztgesss, azért a végén nem lépsz be a Fideszbe, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!