A derék katona

2020. október 03. 09:11

Nem tudom, miért álmélkodnak azon, hogy egy gépesített lövész ezredest neveztek ki a Színművészeti kancellárjának.

2020. október 03. 09:11
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ha a kórházakhoz és a kiszemelt vállalatokhoz lehetett katonákat delegálni, miért volna különb egy művészeti egyetem? Hamarosan önálló egységet alkothatnak a honvédségen belül a speciális, kényes politikai feladatokra alkalmazott bajtársak.

Miért, a Néphadseregben is voltak politikai tisztek meg Politikai Főcsoportfőnökség! A találékony Farkas Mihály hozta létre 1949-ben. Igaz, az akkori megbízhatók még csak a katonák között tevékenykedtek, de a szerves fejlődés eredményeként a hatáskör mára kiterjedt az össztársadalmi nevelőmunkára. Ami igazán örvendetes.

Farkas Mihály így indokolta kinevezésüket: »Nevelési munkánk professzoros objektivizmusban szenved, hiányzik belőle a harcos, támadó szellem«.
Ez az! Éppen ez a professzoros objektivizmus, a harcos nemzeti szellem fájó hiánya tette balliberális fészekké ezt az egyetemet is. Ezért a recept is hasonló.

A politikai tiszt eleinte ú.n. »társparancsnok« volt a rendes parancsnok mellett, »a párt bizalmi embere a hadseregben«, és ugyanezért telepítettek 2015-től kancellárokat a rektorok mellé. Nógrádi Sándor altábornagy máig érvényesen fogalmazta meg egykoron: »A politikai tisztnek… kell biztosítani azt, hogy a csapat és annak tagjai soha el ne szakadjanak a politikai harctól, amelyet a dolgozó magyar nép vív.« Szomorú, de a katonai szlengszótár szerint ez sem tartotta vissza a kiskatonákat attól a tiszteletlenségtől, hogy »Polpityu«-nak csúfolják a politikai tisztet.

A dolgozó magyar nép ma is harcban áll, hirtelenjében nem is tudom, ki mindenki ellen, de hogy a libernyákok, Brüsszelnyákok és Sorosnyákok benne vannak, az biztos. Kellenek tehát a Polpityuk (egyetemeken a Kancellárpityuk).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2020. október 04. 18:20
Excenzor internáci hülyelvtársnő internáci hülyelvtársai ennél cifrább dolgokra is vetemedtek a megszálló felszabadítók "testvéri tankjainak" fenyegető oltalmában.
lynx
2020. október 04. 18:11
Ha már Svejk, meg Lendvay, nekem Dub hadnagy jut az eszembe. Ezek azok, akik mindig kiisszák a poharat. Határozottan, a tények figyelembe vétele nélkül, mert ezek azok, akiket nem szabad megismerni. Egészségükre!
bumburi
2020. október 04. 17:11
Ildikó, azért nem tudod mert buta vagy !
1000bocs
2020. október 04. 09:06
Meséld el kedves, te mitől lettél főcenzor anno? Még mielőtt másokat fikázol, azért nézz hátra. Nincs mire büszkének lenned, nincs mire arcoskodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!