6 modell, ami Trump győzelmét jósolja

2020. október 20. 22:47

Ha valahol vitathatatlanul jól teljesített az amerikai elnök, akkor az a gazdaság, mégha a pandémia meg is tépázta kicsit az eredményeket.

2020. október 20. 22:47
Tóth-Bíró Zsófia
Reaktor

„Az első modell az előválasztások eredményét vizsgálva jósolja meg a győztest, méghozzá meglehetősen precízen, a korábbi elnökválasztásokra vonatkozó előrejelzéseik pontosságát tekintve. Az összetett modell lényege, hogy az a jelölt nyeri meg nagy valószínűséggel az elnökválasztást, aki nagyobb fölénnyel utasította maga mögé azonos pártbéli vetélytársát az előválasztás során. Ennek alapján Trump magasan veri Bident.

A modell ezen felül azt is számításba veszi, ki nyerte meg és mekkora fölénnyel az ún. korai előválasztási fordulókat. Itt is Trump a nyerő. Számításba veszi még az előrejelzés azt is, hogy hány ciklus óta van az adott párt elnöke a Fehér Házban – nagyobb eséllyel nyer az a jelölt, akinek a pártja még csak egy ciklusra adott elnököt, mint akinek a pártja már nyolc éve hatalmon van. Ez is Trump javára szól. A modell még azt is számításba veszi, hogy azok az elnökjelöltek, akik a kampányuk elején nagyon vezettek, majd ez a vezetés leapadt a kampányhajrában, rendre elveszítették a választást. Száz szónak is egy a vége: a modell összességében 91%-osra teszi Trump győzelmének valószínűségét. 

A TrendMacro nevű vállalkozás elnökválasztási előrejelzései makrogazdasági mutatók trendjeit viszgálják. A legfőbb vizsgált trendek a munkanélküliség, az új munkahelyek számának és a nettó bérek alakulását viszgálja. Na igen, ahogy Bill Clinton mondta egyszer állítólag: »Te hülye, a gazdaság a lényeg.« Nem meglepő, hogy ez a modell is Trump győzelmét hozta ki. Ha valahol vitathatatlanul jól teljesített az amerikai elnök, akkor az a gazdaság, mégha a Covid pándémia meg is tépázta kicsit az eredményeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2020. október 21. 09:08
Ahogy én látom: 1. A felmérések szerint Biden áll nyerésre. Leginkább azért, mert ha a Nagy-tavak vidékén visszahódít 3 államot, akkor minden más csatatért államot elveszthet. Michiganben és Wisconsoinban magabiztosan vezet, Pennsylvania szoros (most kevesebbel vezet, mint annak idején Clinton, aki aztán itt vesztett). De Arizonában, Észak-Karolinában, Floridában és Georgiaban is Biden vezet, igaz 1-2%-kal. 2. Nagy kérdés, vannak-e valóban rejtőzködő Trump szavazók. 2016-ban kétségtelenül voltak. Most azok, akik nem számítanak meglepetésre azt mondják, hogy 2016-ban több mint 20% volt még bizonytalan ebben az időszakban, most csak 8%. 3. Nagyon magas a korai választók aránya (tegnap meghaladta a 30 milliót). Ezen a Demokraták magabiztosan vezetnek, ám az is tény, hogy a klasszikus Republikánus körzetekből is jóval többen mentek már el szavazni, mint amennyire számítottak ebben a szakaszban. 4. Csütörtökön vita lesz.
legkisebbek közül
2020. október 21. 07:24
Magam nem tudok egyetérteni azon gondolkodással, megnyilvánulásokkal, értékrenddel, amelyben az embert, az emberi döntéseket, megnyilvánulásokat elsődlegesen az anyagi javak meglétének, termelésének függvényében minősítjük, ahol az önzés, az én érdekének képviselete mindent beelőz, akár meghatározó emberi, közösségi alapértékeket is félrehajítva.
Autofocus
2020. október 21. 07:22
"A hetedik te magad légy!" :-)
tevevanegypupu
2020. október 21. 07:18
Az emberi hülyeségre és hálátlanságra számos példa van,legutóbb nálunk Karácsony megválasztása..Amerikában a fekete tömeg, a nagyon radikális nagyvárosi liberálisok nem azt tartják szem előtt, hogy Trump Amerikáért dolgozott, hanem azt, hogy a háborukat és világválságot elindító Obama fekete volt és feleségét a trampli debellát a szintén végtelenül feminista divatdiktátorok divatikonként kezelték és kezelik. Minden további nélkül elképzellhető,hogy a szenilis, bizonyítottan korrupt Bident és az eszelősségig feminista félbarna Harrist választják meg csak azért, mert demokratának mondják magukat.. és mert boldogok, hogy az amerikai nagyvárosokban a gyujtogató, fosztogató és néhány helyen gyilkoló feketék lettek az "áldozatok"..ahogy egy rablógyilkos, drogos, többszörösen büntetett fekete a nemzeti büszkeség..Tamás bátya forog a sírjában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!