Veszélyben a jogállam!

2020. szeptember 25. 12:28

A világsajtóban senki nem kapta fel a fejét a szinte már bolsevista hangulatot idéző gyurcsányista elszólásokra.

2020. szeptember 25. 12:28
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Origo

„Különös módon az Európai Unió illetékes intézményeinél és a világsajtóban senki nem kapta fel a fejét a szinte már bolsevista hangulatot idéző gyurcsányista elszólásokra. Pedig veszélyben a jogállam.

Azzal kezdődött, hogy Gyurcsány Ferenc egy augusztus eleji, szép nyári napon – bizonyosan a Lenin-összes kiolvasása után - nekirongyolt Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőnek és támogatóinak, azzal, hogy földönfutóvá teszi őket. Ne legyen kétségünk, ez a nagy bolsevikot idéző eszmefuttatás nemcsak a nemzeti gondolkodású művészeknek, hanem az egész jobboldali szavazótábornak is szólt. A nyílt szélsőbaloldali fenyegetésre különös módon nem kapta fel a fejét a magyarországi események iránt az elmúlt tíz évben nagyon érzékeny nemzetközi sajtó, sőt az Európai Unió sem. Egyetlen sor nem sok, annyi sem jelent meg a »földönfutóvá tételről« a nagy amerikai, vagy nyugat-európai hírportálokon. Ugye, ugye az elvtársi hálózat, mint egykori elődje, az internacionálé – a sajtószabadság, és az emberi jogok nagy dicsőségére – ha kell, hallgatni is tud. Miért is kellene ilyen pimpf ügyekkel felzaklatni a nyugati olvasókat?!

De azzal sem volt tele a világsajtó, hogy a korábban az antiszemitizmusra és a cigányozásra még oly érzékeny hazai baloldali pártok egy nyíltan antiszemita, cigányozó, volt radikális jobbikos jelölt mögött sorakoztak fel a szerencsi időközi választáson. Pedig egy jóízű tetűcsúzdázás és judapestezés miatt nemrég még a kéksisakos ENSZ-csapatokat is behívták volna az országba. Vagy csak a baloldal antiszemita-ellenessége csupán csak egy volt a politikai termékeik listáján?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2020. szeptember 26. 19:22
"A világsajtóban senki nem kapta fel a fejét " Nem hát. A globalokrata libertánsok ügynökei akár lámpavassal is fenyegetőzhetnek - elégedetten konstatálnák, hogy teszik a dolgukat az agent provocateur -ök.
BőröndÖdön
2020. szeptember 25. 20:41
Egy pártállam is jogállam?!
abcd
2020. szeptember 25. 18:53
A politika szerepe a gazdaság segítése, ez a szerep a választások útján megszerzett kormányzati hatalom révén tud megvalósulni. Így érvényesül a jogállam, ha valaki a partvonalról akar hatalmat dönteni és nem választások útján az nem jogállami helyzet.
cellini
2020. szeptember 25. 17:07
Miért kapta volna fel? Amerikában marxista hatalomátvétel zajlik. Felkészül Európa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!