Pártállam helyett jogállamot!

2020. szeptember 10. 13:50

A legfőbb ügyész is pártállamot épít a fideszes bűntársak fedezésével.

2020. szeptember 10. 13:50
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja, és Sermer Ádám a Liberálisok ügyvivője a Legfőbb Ügyészségnél tartottak sajtótájékoztatót, a »Pártállam helyett jogállamot!« sorozat újabb részeként.

Ráczné Földi Judit felhívta a figyelmet: a »Lex Polt" lehetővé tette a legfőbb ügyész mandátumának meghosszabbítását és nyugdíjkorhatárának kitolását, így Polt Péter élete végéig őrködhet a fideszes bűnözők felett. Emlékeztetett, hogy Polt második kinevezése óta mennyivel kevesebb korrupciós ügyet vizsgálnak, de ott az Elios-ügy, a baltás gyilkos, vagy a pedofil perui nagykövet, aki megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel, holott bizonyított, hogy Kaleta Gábor több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt.

Sermer Ádám elmondta, ma Magyarországon nem vonják felelősségre az igazi bűnözőket, és szemet hunynak a valódi bűnök felett. Hozzátette: a Liberálisok célja, hogy a többi ellenzéki párttal együttműködve leváltsák az Orbán-rendszert és a pártállam helyett visszaállítsák a jogállamot Magyarországon.

A képviselők »Ebben az intézményben 10 éve pártállamot épít a Fidesz« feliratú matricákat akartak ragasztani a Legfőbb Ügyészség épületére, ám a rendőrök megakadályozták, hogy a politikusok ilyen módon fejezzék ki véleményüket. A DK és a Liberálisok szerint a Legfőbb Ügyészség súlyosan megsértette a képviselők véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogát.

Demokratikus Koalíció”

(MTI-OS)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. szeptember 10. 20:48
Hitlert éltető hitleristák, a diktátor alkoholista hitlerista vezííííííííretekkel együtt KUSS! Ennyihez van jogotok!
Aerion
2020. szeptember 10. 20:25
Kommunista uszítás, amit ezek művelnek. Egyetlen értelmes megszólalásuk nincsen. Csak az a kérdés, meddig kell EZT eltűrni? És még inkább, MIÉRT?
Saksafar
2020. szeptember 10. 19:52
A ti jogállamotokból nem kérünk! Világos?
Kristály
2020. szeptember 10. 19:27
A Ti pofátok addig nagy és ígérgetős mig hatalomra nem juttok , utána kezdődik a haddel hadd, a drága kis libsi fiatalok akkor maradnának kancsin hogy hogy zuhan az életszinvonaluk de akkor már késő lenne ugy hogy ajálom melegen ne kostoljanak bele a TI demokráciatokba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!