Nyílt levelemet vegyék lakossági észrevételnek

2020. szeptember 27. 17:02

A biciklisávval egyet fognak elérni: a Ferenc körút ki fog halni, immáron teljesen.

2020. szeptember 27. 17:02
Végel Tamás
Facebook

„Tisztelt Baranyi Krisztina Polgármester Asszony! Tisztelt Karácsony Gergely Főpolgármester Úr!

Immáron 6. éve Budapesten a 9. kerületben, a Ferenc körúton üzemeltetem a RajzfilmJátékok játékbolt és webáruház-at. 
Teljesen nyitottan, előítéletek nélkül fogadtam azt a közös (?) döntésüket, hogy több évtized után a nagykörút Ferenc körút részén eltörlik a jármű forgalom fizetős parkolási lehetőségét és az úttest szélén található parkoló sávban biciklisávot festenek fel.  Tisztáznék valamit: nem vagyok megrögzött »autós«, mert vállalkozóként a mai napig nincs járművem, elektromos vagy épp normál rollerren közlekedek. 

Tisztáznék még valamit: önmagában a Ferenc körút már 6 évvel ezelőtt sem volt aranytojást tojó tyúk. Kismértékű az átmenő, átsétáló vásárló forgalom, ezért már akkor sem és a mai napon sem a véletlenszerű, spontán vásárlókban hittem/hiszek, hanem a tudatos, rendszer alapú online marketing stratégiára esküszök, illetve a kerület több pontján szoktam szórólapoztatni vagy éppen plakáthelyeket/kirakatokat bérelni. 

2020 júliusában vezették be ezt az intézkedésüket. Így két hónap eltelte után a számok nyelvén, tények tudatában, a vásárlói visszajelzésekkel felvértezve tudok véleményt alkotni a döntésükről, mint helybéli, körúti vállalkozó. 

A koronavírus első hulláma után néhány üzlet a Ferenc körúton is bezárt, de az utóbbi 60 nap egyfajta koporsószögként hatott a környezetünkben lévő utcafronti, átmenő forgalomra támaszkodó cégekre: bezárt 4 vendéglátóegység, 2 élelmiszerbolt, 2 ruházati üzlet, 1 cipő bolt, 1 pénzváltó és 2 webshop csomagátvevő pont, ezzel tovább gyengítve az átsétáló forgalmat. Szinte minden második üzleten kinn a KIADÓ/ELADÓ tábla. 

Konkretizálom levelemet: a több százezer forintért futó, tudatos online marketingünk és hirdetéseink hatékonysága számottevően, jelentősen visszazuhant az utóbbi 60 napban, ugyanis konkrétan nem lehet szabályosan megállni üzletünk majdhogynem 1 kilométeres (vagy több) környezetében. Sok törzsvásárlónk elpártolt tőlünk, mert egyszerűen perceken át keringőznek személyautóikkal a környező utcákban és lehetetlen megállni – ennek hangot is adtak. 

A megmaradt üzletekbe beszállító nagykereskedések futárai feszültek, idegesek, fáradtak, mert nem tudnak egyszerűen megállni sehol. 

Én értem a biciklisáv célját, de ezzel egyet fognak elérni: a Ferenc körút ki fog halni, immáron teljesen. 

Nem vagyok városi közlekedést megtervező szakember, de megoldási javaslatként említeném a majd 5-6 méter szélességű járdát, ahol ha korláttal, fém cölöpökkel választanák ketté mindezt, egyértelműen és láthatóan feliratoznák, akkor gyalogos és biciklis/rolleres biztonságban tudnának meglenni és közlekedni egymás mellett. 

Nyílt levelemet vegyék lakossági észrevételnek, mert tudtommal 2020. október 30-áig döntenek az egyelőre ideiglenes állapotok véglegesítéséről, módosításáról vagy eltörléséről a lakossági visszajelzések fényében. 

Ha végleg fennmarad ez a helyzet kérem biztosítsanak affelől, hogy tervben vannak parkolóházak /parkoló területek kialakításai a környéken, segítve ezzel a körúti vállalkozókat. 

Ha fennmarad ez a helyzet, akkor játék- és ajándékboltként a decemberi főszezonunk bevételei fényében (mikulás és karácsony), hozom meg én is azt a döntésemet, hogy elköltözök a Ferenc körútról 2021 elején vagy sem. 

Fontos még tisztázni azt is, hogy relatív ismertebb Fradi drukker lévén, semmilyen rosszindulat, poltikai hovatartozás nincs a háttérben, pusztán felelős vállalkozóként szeretném megmenteni a Ferenc körutat és visszacsábítani a törzsvásárlóimat.

Megtisztelő válaszukat az [email protected] címen várom.

Köszönettel és üdvözlettel: Végel Tamás”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Black Cat
2021. június 22. 20:01
Az ellenzéki polgármesterekkel a gond a folyamatos hazugság és a hozzánemértés. Ezeknek legjobb példája V. Naszályi Márta.
NTLLK
2020. szeptember 28. 13:41
Kedves Tamás, ki kell ábrándítanom! Ezek nem elég intelligensek ahhoz, hogy felfogják az Ön levelének értelmét. De ha felfogják is, akkor sem érdekli őket, hiszen az embernevelő bolsevikokat egyetlen ködbevesző, magasabb cél vezérli. A baj, hogy ők sem tudják, végülis hogy mi is az...
atila68
2020. szeptember 28. 12:34
Viszont Krisztát végre nem feszélyezi a bakáts téri átmenő forgalom sem. Ilyen mikor elfelejtik megkérdezni a közlekedésmérnököt. A niedermülleri ámokfutás ugyan súlyosabb, de ott legalább van koncepció.
matyi lúdas
2020. szeptember 28. 12:03
https://i.imgur.com/fiEWv5l.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!