Nehéz Szakály Sándorral vitázni

2020. szeptember 03. 14:56

Nem azért, mert alaposan felkészült kollégáról van szó, hanem azért, mert sokszor egyszerűen nem veszi figyelembe vitapartnerei érveit.

2020. szeptember 03. 14:56
Karsai László
Karsai László
Magyar Nemzet

„Nehéz Szakály Sándorral vitázni (Mindenki eldöntheti, mennyire helytállók a velem szemben megfogalmazott vádak, Magyar Nemzet, szep­tember 1.). Nem azért, mert alaposan felkészült kollégáról van szó, hanem azért, mert sokszor egyszerűen nem veszi figyelembe vitapartnerei érveit, ebben az esetben az általam idézett, ismertetett dokumentumokat, csak mondja, írja újra és újra a magáét.

Én előző vitacikkemben hosszan ismertettem azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy Kárpátalján 1941 júniusában–júliusában a terület »zsidótlanítása« volt az országos és helyi hatóságok, az illetékesek fő célja. Egy KEOKH-tisztviselő és egy zsidó segélyszervezet képviselője korabeli jelentéseiből is tudjuk, hogy ezrével telepítették ki még az állampolgárságukat eredeti okmányokkal is igazolni tudó zsidókat. A körülbelül 18 ezer deportált legalább kétharmada magyar állampolgárságú zsidó volt. Akkor én is még egyszer leírom, nem mintha bíznék abban, hogy Szakály ezeket a sorokat elolvassa, figyelembe veszi…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2020. szeptember 04. 09:24
Pont Karsai hagyja figyelmen kívül a tényeket: 1. ha a magyar állam zsidótlanítani akarta volna Kárpátalját, akkor nem 20 ezer, hanem 100 ezer zsidót rakott volna ki onnan 2. ha a magyar állam zsidótlanítani akarta volna az országot, akkor a szlovákokhoz hasonlóan már 42 körül az összes zsidót deportáltatta volna, nem pedig felvállalja a folyamatos konfliktust a náci Németországgal emiatt 3. Magyarországon a magyar zsidókat csak a német megszállás után fenyegette életveszély és teljes deportáció 4. Mivel Magyarország "vonakodásának" köszönhetően csak 44-ben történt meg a német megszállás, ezért a budapesti zsidóság szinte teljes egészáben megmenekült és budapesten élte túl a vészkorszakot Karsainak ahelyett, hogy szítja a gyűlöletet, azokat a tényeket kellene kiemelnie, amely éppen cáfolja az általa hangoztatott következtetéseket, mert ha egyébként igaza lenne, ma ő sem lenne közöttünk....
akiaki
2020. szeptember 03. 22:10
a karsai a fia meg annak a fia is ezzel fog foglalkozni, ahelyett hogy a 19-es vagy a komcsizsidókról nyekegne!
péterx
2020. szeptember 03. 20:57
Az arrogáns Karsai nem hajlandó elismerni, hogy Szakály Sándor igenis nagyon felkészült történész, pedig ezzel a nyegleséggel elsősorban saját magát fokozza le.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 03. 20:08
Szar "liberál-überráltakkal nem lehet, mert mindig gyíkgiliszta módba kapcsolnak! Azaz fölösleges!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!