Kalandormágnes a Síp utcában

2020. szeptember 04. 09:40

Heisler András, aki 2013 óta tölti be Mazsihisz elnöki posztját, bottal ütheti egykor szebb napokat látott cégének a nyomát.

2020. szeptember 04. 09:40
Seres Attila
Neokohn

„A Síp utca világi vezetősége az elmúlt hét évben valamilyen rejtélyes oknál fogva mágnesként vonzza a peches egzisztenciákat. De vajon miért?

A bukott egyenruhagyáros

Heisler András, aki 2013. óta tölti be Mazsihisz elnöki posztját, bottal ütheti egykor szebb napokat látott cégének a nyomát. Mazsihisz elnökké választásának évében 110 milliós veszteséggel, mínusz 208 milliós saját tőkével fúródott a földbe, és tavaly törölték a cégjegyzékből a hét évvel korábban alapított EMEF Első Magyar Egyen és Formaruha, Divatáru Gyártó Kereskedelmi Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaságot. »A jegyzett tőkéjét a társaság elvesztette. Nem felel meg a társasági formájához törvényben előírt minimum követelménynek« – olvasható a társaság 2013-as beszámolójához tartozó kiegészítő mellékletben.

Az EMEF zRt. azzal vált híressé, hogy selejtes egyenruhákat próbált rásózni a BKV-ra, miután 2008-ban megnyerte a közlekedési vállalat formaruha-pályázatát. Ebben csaknem 380 millió forintért vállalta, hogy legyárt 7700 férfi és női téli-nyári felsőruházatot, valamint több ezer kötött mellényt, pulóvert és kabátot. 2009. május közepén a dolgozók arról panaszkodtak, hogy a ruha műszálas, beleizzadnak a vezetőfülkében, a méretek pedig teljesen eltérnek. Volt olyan eset is, amikor az egyik dolgozónak a kezében maradt a gallér, mert nem volt rendesen megvarrva. A gombok részben rozsdásodtak, a textilneműk pár mosás után összementek – írta 2009-ben az Origo.

Azt nem tudni, hogy pontosan mi lett ezeknek a sorsa, de azt igen, hogy a 2013. év végi pénzügyi összeomlás után alig több, mint egy évvel, 2015. március 12-én a hitelezők felszámolási eljárást indítottak a cég ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. szeptember 04. 17:32
Határozottan állítom, hogy jelen körülmények között a neológiának nem lehet számottevő jövője. Ilyen prófétai szavakkal fordul országhoz-világhoz Róna Tamás a magyarországi rabbikar vezetője lapunknak adott interjújában. Vajon miért csak az - általa érzékelt - utolsó pillanatban szólalt meg a nyilvánosság előtt? Miért nem fordult korábban, már évekkel ezelőtt, szelídebb intő szavakkal a közösség egészéhez a sajtó vagy a közösségi média csatornáin, ha ilyen súlyos problémákat észlelt? Talán mert munkáltatója akkor még nem kívánta számon kérni mulasztásait? Vádjaiban sorakoznak a hanyatlás képei: a kongó zsinagógák, a gyengén teljesítő hitközségi iskolák, a vallástól elfordulók, valamint a Síp utcai állapotokkal és döntésekkel elégedetlen, csalódott emberek sokasága. Meg is hozza a lesújtó ítéletet: a Mazsihisz, úgymond, nem egyház, hanem vállalkozás. És az interjút újfent prófétai szavak zárják: a Mazsihisz vezetői nem ismerik az istenfélelmet - de már közel az új világ, éppen most vajúdásának vagyunk tanúi. Megkérdezhetnénk: vajon a rabbik és legfőképp a rabbikar feje - a szellemi vezetők - nem felelősek a kongó zsinagógákért, a gyenge eredményt produkáló iskolákért, a vallástól elfordulók nagy számáért? De ennél izgalmasabb kérdés: honnan támadt hirtelen a belső ellenzékben ilyen kompromisszumot nem ismerő harci kedv, prófétai düh, forradalmi harag? Akik éveken keresztül jól elvoltak a morgolódással, hogyan lettek egy csapásra ilyen ádáz próféták és forradalmárok?
balbako_
2020. szeptember 04. 15:11
Nocsak ez a MAZSIHISZ pont olyan bűnszövetkezet, mint a ballibreális pártok.
khomeini
2020. szeptember 04. 14:57
Jata, ez tízpontos...
Mich
2020. szeptember 04. 10:39
"2008-ban megnyerte a közlekedési vállalat formaruha-pályázatát." Nicsak, még egy csontváz bukkan elő Gyurcsány, Demszky és Heisler ebtársak közös szekrényéből...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!