Higgyétek el, a covid tényleg sokkal-sokkal veszélyesebb, ártalmasabb, mint az influenza

2020. szeptember 25. 07:05

Sokszor voltam már influenzás, de sosem kerültem tőle kórházba, oxigénmaszkra, sosem tartott több mint két hétig, sosem fogytam tőle 7 kilót.

2020. szeptember 25. 07:05
Haász János
Facebook

„Mostanában elég sok frissen kiokosodott virológus, infektológus és maszkszakértő osztja meg esszéisztikus bölcsességeit például arról, hogy ugyan már, miféle covid, bezzeg az influenza!hadd mondjak annyit, hogy sokszor voltam már influenzás (tudom, védőoltást is lehetne kérni ellene, shame), de sosem kerültem tőle kórházba, oxigénmaszkra, sosem tartott több mint két hétig,sosem fogytam tőle 7 kilót (eddig).drága vírusszakértővé lett honfitársaim itt, e lángoktól ölelt kisben: higgyétek el, a covid tényleg sokkal-sokkal-sokkal szarabb, veszélyesebb, ártalmasabb, mint az influenza. és ha bárki eltöltene egy napot egy ilyen osztályon, mondjuk olyan védőruhában, amit szegény orvosok és ápolók hordanak 12 órás műszakokban, vagy találkozna egy lélegeztetőgépről nemrég levett, intenzívről frissen kikerült beteggel – azt hiszem, ötször újragondolná, mielőtt a bölcsességeivel hülyíteni kezdi az embereket. Még akkor is, ha Gődény áldoktor vagy Lenkei üzletember úr befolyása alatt áll. Csók mindenkinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2020. szeptember 26. 17:41
Nekem viszont most már végleg elegem van a Covid-hisztiből. Objektív adataink vannak: egy kis hányadnál csakugyan nagyon csúnya, súlyos szövődményekkel jár, aki amúgy is rossz bőrben van ezek közül, az belehal. Mindenki másnál a semmitől ("tünetmentes") a csúnya influenzáig terjedő skálában okoz valamit. Eközben viszont, amiatt, hogy ez ellen az izé ellen védekezik az egész istenadta világ, az összes többi betegségünket elhanyagoljuk, értelmetlen korlátokkal nehezítjük, bonyolítjuk egymás életét - tényleg, mintha semmi más nem lenne a világon, se más probléma, se más kötelesség. Két-három hónapig ez még elment. Négy hónapig is... Ötig már nem, július-augusztusra muszáj is volt leadni ebből a globális önhibernálásból. Csakhogy azt hiszem, annak az immunológusnak van igaza, aki szerint ez a kórokozó már soha nem fog eltűnni, megmarad, besorolhatjuk az ismert és állandóan fenyegető többi kórokozó sorába - azt viszont azért nem lehet tovább folytatni, hogy semmi mással nem törődünk, csak ezzel. Igen, lehet, hogy a következő évtizedekben is meg fognak még halni benne többen is - akárcsak egy sor másik, létező, ismert és teljesen nem legyőzhető betegségben. Ez van. Az élet viszont hadd menjen tovább.
rovan
2020. szeptember 26. 13:31
Miért hinnénk el, csak mert háromszor leírod, hogy "sokkal"? Nem adtak enni a kórházban? 7 kiló fogyáshoz kell legalább három hét, úgy ha egy falatot sem eszik valaki. Vizsgáltasd ki magad, hátha van valami kezdődő krónikus betegséged, amiről nem tudsz. Egészséges embert nem vág földhöz.
gutyanj
2020. szeptember 25. 13:57
Nagyon cool ezzel a "shame" beszúrással, fantasztikus. De.... a higgyétek el szöveg, az meg hiteltelen. A többször voltam inflenzás duma meg gyanítom butaság. Valószínűleg náthás voltál zsenikém többször és nem inflenzás.
Fehér Agyar
2020. szeptember 25. 13:44
De jó! Most mindenki elmeséli a magas Covid történetét, hadd rémüldözzenek a többiek még jobban. A túlélni vágyó egyet tehet: betartja a járványügyi előírásokat, és figyelmen kívül hagyja a covidos rémtörténetek mesélőit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!