Biztosan nem én voltam az egyetlen, akinek ezt át kellett élnie

2020. szeptember 12. 22:31

A posztomban nem véleményeztem, nem politizáltam, nem személyeskedtem.

2020. szeptember 12. 22:31
Gregor Bernadett
888

Ön a Facebookon leírt néhány megalázó szituációt, amit a Színműveszeti Egyetem hallgatójaként 1991 és 1995 között kellett átélnie. Miért tartotta fontosnak, hogy felelevenítse ezeket az emlékeket?

Olyannyira mélyen érintettek ezek akkoriban, hogy a mai napig minden egyes történés, ami az intézménnyel kapcsolatos, rossz érzéssel, szorongással tölt el. A tisztánlátás végett érdemes azoknak is tudni ezekről a dolgokról, akik most esetleg nem akarnak változást az egyetemen, vagy elutasítóak ezzel kapcsolatban.

Láttam, hogy nagyon sokan posztolnak olyanok, akik nem jártak a Színművészetire, így értelemszerűen nem tudnak róla, hogy az intézmény falai között mi történt, mi történik.

A péntek esti Facebook-bejegyzésemben igyekeztem objektíven és tényszerűen megnyilvánulni. A posztomban nem véleményeztem, nem politizáltam, nem személyeskedtem. Ugyanakkor nagyon furcsa, hogy az emberek egy része azért támad, mert leírtam valamit, amit valaha nagyon rosszul éltem meg. Erre mondják azt, hogy áldozathibáztatás.

Ezek a megalázó esetek más hallgatókkal is előfordultak, előfordulnak az intézményben?

Nem akarok mások nevében beszélni, de biztosan nem én voltam az egyetlen, akinek ezt át kellett élnie.

A mi osztályunkban volt, aki ezt jobban, más rosszul jól viselte. Ami engem illet, én az utóbbiak közé tartoztam. Fontos azonban leszögezni, hogy ezekre a negatív tapasztalataimra már korábbi nyilvános megszólalásaimban is kitértem, sosem tagadtam, hogy nekem az a négy év, amit a Színművészetin töltöttem, nagyon nehéz volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazijoe
2020. szeptember 13. 22:53
Ismertem egy muveszt, beteg allat volt, hulye, mint a segg es iszakos. Dolgoztam szinhazi kisegitokent, magyar top filmes szinesz drogozik, lelki bajaik vannak. Fo guru es lebonyolito napkozben tobb orara eltunik, persze tudtuk hol van a helyi kocsmaban. Auton nincs teligumi, nyari is palyagumi ertsd: slick szarra kopott. Mindez jeges uton kozlekedve csodalatos elmenyeim voltak muvesz vilaggal. Ezek utan mar tudom, honnan ered ez az attitud. Jo tanacs mindenkinek muveszekkel ne akarjatok dolgozni mert nem kepesek racionalis dontest hozni.
madarasi.abel
2020. szeptember 13. 20:43
ha az eredeti posztot Bernike a #metoo tag-el látja el, mindenki tudja, hogyan kezelje azt. De így, a Vidnyi-féle területfoglalás közben teszi, az minimum félrevezető. Mert mi köze egy kihegyesedett mellbimbónak ahhoz, hogy mostantól a dékánt nem azok választhatják meg, akik eddig megtehették. nb: akik ez művelték Bernivel, már halottak.
madarasi.abel
2020. szeptember 13. 20:40
idézet az interjúból: "nincs olyan, hogy jobboldali meg baloldali színjátszás. Jó színház van meg rossz színház van." hehe
Highlander07
2020. szeptember 13. 20:08
Olvasom ezeket a szörnyű megalázásokról, zsarolásokról és már a testi sértés határát súroló történetekről a beszámolókat és nem értek valamit. Ezeknek a szfe növendékeknek nincsen apjuk, barátjuk, bátyjuk vagy akárkijük, akiknek szólhatnának ha baj van? Vagy ha magamból indulok ki, ha velem tesz meg ilyet valaki, akkor annak pl. a csuklóját töröm ki!!! Mindenki jön ezzel a "nemzetközi hálózat" dumával, én meg csak hüledezek... Hát b_sszátok meg, kikről van szó?! Emberekről, basszus! Akik SEMMIVEL se többek, mint bárki más! Ha valakikkel így bántak a felvételin meg az egész egyetem alatt évtizedekig, ott nem azokkal van baj, akik ezt megtették. Illetve azokkal is, de a nagyobb azzal, aki ezt hagyta!!! Oda kellett volna menni pl. a házához a köcsögnek, és maffiamódszerekkel (verés, fenyegetés, sakkban tartás) semlegesíteni ezeket a szarházikat! Ezt eljátszani annyiszor, amennyiszer visszaél a hatalmával, ellehetetlenítéssel fenyegetőzik (na akkor úgy elintézni, hogy még a telefont se tudja felvenni), előbb utóbb megunták volna! Ide elég 2-3 férfi, mert ezeknek csak a pofájuk nagy! Aki olyan primitív gőgös barom mint ezek, azokkal nem lehet úriember és úriasszony módjára viselkedni, mert nem értik. Nem jut el az agyukig. Ezt kéne tudomásul venni, nem folyton a degenerált "hálózatukat" komolyan venni, mert akkor csak legitimálják őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!