A tornából felmentettek forradalma

2020. szeptember 23. 18:22

A Lukács Györgyök közöttünk élnek.

2020. szeptember 23. 18:22
Aristo
aristo.pestisracok.hu

„Hosszasan sorolhatnánk azon értelmiségiek nevét, akik – Lukácshoz hasonlóan – addig sodródtak a kommunizmus és a kommunisták felé, míg gyilkossá nem váltak. Mementó ez az eset. Annak mementója, hogy a kommunistából nemcsak született, hanem betanított gyilkos is van. Olyan aki maga tán képtelen lenne meghúzni a ravaszt, vagy a nyakba vetni a kötelet, ám az »eszme« nevében szívesen ad parancsot ilyenre. Sajnos időtálló megállapítás ez, láthatóan mit sem változtat rajta a történelmi tapasztalat és ma sincsen másképp. 

Elhűlve olvasom a Hírklikk nevezetű szocialista hazugsággenerátor pixelein egy bizonyos Fleck nevezetű ember nyilatkozatát. »Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után« – mondja az ELTE tanára, bele az arcomba, de előtte még volt pofája azt mondani, hogy ő órán nem politizál.

Hogy pontosan mit fed az »… időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről« szövegrész, az balladai homályban marad, amint az is, hogy a nem túl valószínű ’22-es ellenzéki győzelem mennyiben tekinthető majd »nagy forradalomnak«. Logikailag azt mondhatnók, hogy az ő fejében, a választások után, a »jogállam« tisztátalanul fog érvényesülni. Csakhogy jogállam-e az ami, bármi módon, de tisztátalan? Nos, tisztátalan jogállam nincs, van viszont tisztátalan ember, mint például hősünk, aki amúgy Gyurcsány embere, így aztán tökéletesen igazolódik a régi mondás: megtalálta a zsák a foltját (Fleck).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2020. szeptember 25. 22:06
Egy ilyen kijelentés után, hogyan maradhat flekkk az egyetemen tanítani?
mustarharmas
2020. szeptember 25. 22:02
Aristo esszéit ki kellene könyvben adni!
zsanett-kúnrum
2020. szeptember 25. 08:41
Ezek a barom libernyákok újból akasztani akarnak, na csak nehogy ezt is elkúrják.
írmag
2020. szeptember 25. 00:32
A társadalmi átalakításunk eredendő bűne: "Akkoriban elegánsnak tűnő, ma már nyilvánvalóan bűnös gesztussal futni hagytuk a kommunista gazembereket" Ez legalább akkora magyar nemzeti megvezetés volt, mint az Európai Szén és Acélközösség hat tagországa alapítójára kenni az abból kialakított keresztény erkölcsöt romboló, felszámoló EU-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!