A Momentum és a kútmérgezés szabadsága

2020. szeptember 21. 06:55

Lassan írtam le, hogy Cseh Katalin is megértse: itt nem babra megy a játék!

2020. szeptember 21. 06:55
Kiss Antal
Magyar Hírlap

„Descartes azt mondta: »Cogito ergo sum!« – »Gondolkodom, tehát vagyok!« – ezzel megbolondította egész Európát és a nagyvilágot. Az eszes ember, a felvilágosult. XVI. Benedek pápa ellenben azt mondta: »Cogitor ergo sum!« – egyetlen betű különbség! »El vagyok gondolva, tehát vagyok!« El vagyok gondol­va valakitől.  A descartesi és a Benedek pápai gondolat közti különbség: a tudatos észlény (aki elgondolja, hogy neki úgy jobb, hogy nem születik meg a gyermek) és a teremtettségében az életet a legnagyobb ajándéknak tekintő ember, aki mindahány, annyira egyedi, nem megölhető. (Mindenkinek úgy jó, ha megszületik egy Isten-képmás.) Az abortusz előtt ez a pár nap is az esély része, hogy a halál kultúrája felett győzzön az élet, az ész felett a Lélek. Itt (is) csökkenthető lenne az abortuszok száma – ahogy kíván­ja a pártprogram, csak ez annyira oldszkúlos, nem trendien liberális. Nem csápolják, nem lájkolják. Ennyi. Ennyi egy élet Momentuméknál.

A halál kultúrájának gyökere Isten, az ember és az élet tiszteletének megfogyatkozása, a természetfölötti iránti érzék elveszítése, a fogyasztói társadalom elmerülése az anyagi javakban – ismételjük meg Szent II. János Pál pápának a cikk elején idézett gondolatait. Lassan írtam le, hogy Cseh Katalin is megértse: itt nem babra megy a játék! Családjaink, közösségeink, nemzetünk, országunk, Európa a tét. Élet vagy halál. Ilyen egyszerű, nem kell ezt cifrázni, mint az alföldi szűrt. »A liberális gondolatnak törvénytisztelőnek kell lennie – mondja Fodor Gábor. Minden, ami törvény és a demokrácia szabályait betartva született meg, azt a leghatározottab­ban be kell tartani, ebben nincs pardon. Azonban minden, amit a törvény nem szabályoz, a szabad cselekvés területe. Ez a szféra is ugyanolyan tiszteletet és védettséget érdemel.«

Kedves kútmérgezett, megtévesztett momentumisták! A lelkiismeretet nem szabályozza törvény, így a cselekvés szabad területe. Ne próbáljátok meg elvenni senkitől, elég, ha magatokat megfosztottátok tőle. Nos, mi többek közt azért nem ülünk egy gyékényre veletek, s óvjuk, akit csak tudunk, mert nekünk, keresztényeknek a halállal szemben fontosabb az ember és az élet tisztelete, ahogy magasabb rendű és fontosabb a megszületendő gyermek, mint egy magzatgyilkos anya »szabadsága«. Röviden ennyi. A többi meg szóra sem érdemes...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. szeptember 22. 08:46
"A descartesi és a Benedek pápai gondolat közti különbség: a tudatos észlény (aki elgondolja, hogy neki úgy jobb, hogy nem születik meg a gyermek) és a teremtettségében az életet a legnagyobb ajándéknak tekintő ember, aki mindahány, annyira egyedi, nem megölhető." Nem kell ezt annyit cifrázni, aki azt az egyszerű dolgot nem képes megérteni, hogy teljesen feleslegesen éltél, ha nem csináltál utódokat, az teljesen feleslegesen él. "Pesti zuhanás, - Alföldi csend, ilyen az élet - és nem hiszed. Végignézel - kies vidék, hogyan lehet ilyesmi még? Ilyesmitől elborulva, maga-magától eldurvulva, egy egész tucat nemzedék éli a kibaszott életét! Pedig én még akarok valamit az Élettől. engedjétek legalább a mellét megfognom, az én tenyeremben keményedjen meg, megcsókolnom még mielőtt megdöglünk! " A probléma abban jelentkezik, hogy esetleg a te utódaidat is megpróbálja megetetni a faszságaival és ez már nagyon veszélyes. Mert a csecsemő szennyezi a környezetet, a tehén meg fingik. Kurva halálfaló eszelősök.
Frick László Intézet
2020. szeptember 22. 04:23
Mi a baj Cseh doktornővel? -úgy írják le neki,miket mondjon,mint a másik,a "Karácsony" nikknevű guminőnek.
dakotasámán
2020. szeptember 21. 12:47
"Lassan írtam le, hogy Cseh Katalin is megértse: itt nem babra megy a játék!" lassan írtad le, mert csak ennyire vagy képes. az álkeresztény révületből jó lenne, ha magadhoz térnél és valami értelmeset is írnál. az Ok, hogy az életet védeni kell a születésig, de utána már nem számít, hülyegyerek ? utána már nincs joga az egyenlő oktatásra, egészségügyre, a jobbágysortól mentes életre ? hátrányos helyzetről ezek szerint még nem hallottál, de, ha figyelő tekinteted levennéd a ner propaganda plakátjairól, nagyon szomorú dolgokat láthatnál.
toef36
2020. szeptember 21. 12:27
Hogy Cseh Katalin megértse? NINCS REMÉNY! KÁR a gőzért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!