Most jobb érzés, hogy rajtunk próbáltatok röhögni?

2020. augusztus 10. 17:56

Kötelességednek érezted kifigurázni a nyilatkozatomat, ám Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky-ellenes kirohanását szó nélkül hagytad. Válasz Karsai Györgynek.

2020. augusztus 10. 17:56
Rátóti Zoltán
Vendégszerző

Kedves Gyuri!

Biztos vagyok benne, hogy most sok piros pontot kaptál azoktól, akik elvárták tőled, ne hagyd szó nélkül a velem megjelent interjút az SZFE átalakításáról. Abban is biztos vagyok, hogy a társaid most vinnyogva röhögnek azon, milyen „szellemesen szedted darabjaira” a mondataimat.

Egy dolog azonban nagyon zavar és sokat ront azon a képen, ami eddig bennem élt rólad: kötelességednek érezted kifigurázni a nyilatkozatomat, ám Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky-ellenes kirohanását szó nélkül hagytad – mint mindenki a szakma liberális oldalán. Így hallgatásotok egyetértést feltételez – ez mély csalódást okoz nekem, és szerintem sokakat elgondolkoztat, hogyan tovább, hogyan várható el így értelmes párbeszéd?

Végül hadd kérdezzem meg: most jobb? Most jobb érzés, hogy rajtunk próbáltatok röhögni? Közelebb kerültünk a megoldáshoz?

Üdvözlettel:

Zoli

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2020. november 17. 01:18
Visszajönnének ők, 56-os csendben.ölő bolsi famíliák leszármazói, visszahoznák azon időket. Megtanulták szüleiktől, akire felnéztek, felnéznek, azok kiképzésén nőttek fel. Ellenben Vidnyánszky Mikszáth, Széchenyi formátumú ember, Szarka pedig mint Kazinczy Ferenc. Igazi hazafiak Zalán, Novák, Rátóti. Rájuk kell és lehet bízni SZFE-t. Múlt bűne, hogy nem volt jellem ott, csak ,,proletárjellem,,. Hogyan tovább SZFE? NE A HAZÁT ZÜLLESSZÉTEK.
syphax
2020. augusztus 12. 06:25
KICSINY idióta "Kiss"-kém! Te hülyegyerek. 1.) AKI A MAI POLITIKAI JOBBOLDALT "rablóbandának" aposztrofálja az MAGA(!) A RABLÓBANDA TAG--CSAK ÉPPEN NEM A JOBBOLDALON. 2.) AZ IGAZI JOBBOLDAL, JELESÜL A FIDESZ-KDNP--NEM A JOBBIK--NEMCSAK HOGY NEM(!) RABLÓBANDA, HANEM AZ EGYETLEN NORMÁLIS, ÉS AZ ORSZÁGOT IRÁNYITANI-VEZETNI KÉPES POLITIKAI GRÉMIUM: POTENS POLITIKAI ERŐ. 3.) ILYEN POZITIV ERŐ SEM A BALLIBERÁLIS OLDALON, SEM PÁRTOKON KIVÜL NINCS--ÉS EZT A MAGYAR SZAVAZÓPOLGÁR IS NAGYON JÓL TUDJA. 4.) PONT EZÉRT VÁLASZTOTTA MEG MÁR HARMADSZOR IS 2/3-OS TÖBBSÉGGEL 2018.ÁPRILIS ELEJÉN. 5.) EZT JÓ HA AZ AGYADBA VÉSED KISÖCSI!
alkar71
2020. augusztus 11. 20:38
A jobboldali gondolkodókhoz van pár szavam. Kinek üzent Orbán a kuratórium összetételével? A baloldalnak? Aligha. Nem volt ember, aki arra számított volna, hogy majd Aschert, meg Máté Gábort nevezi ki Orbán a kuratóriumba. Nem a liberális, demokrata oldal kapta a nagy pofont az új kuratóriummal, hanem a kormányt kiszolgáló oldal. Nekik lett megüzenve, hogy ebben az országban, amíg Orbán van hatalmon, nekik ugyanúgy kuss van, és feltétlen igazodás, mint amit a másik oldaltól várnak el. Az igazán nagy pofont a kormányoldal művészei kapták. Nem az ellenzéki szerepbe szorított színházi szakembereknek megalázó, hogy kimaradtak a kuratóriumból, hanem a magukat kormány oldalára sorolóknak. Dörner, vagy Eperjes helyett egy csehszlovák futballista és egy olajmérnök került a csapatba. A két "szakmabeli" kavalitásairól mindent elmond, hogy a gondosan megkomponált propaganda interjúk amiket a "nyitás" jegyében adtak hemzsegnek a súlyos tárgyi tévedésektől. Ez egy szakmailag és morálisan teljesen inkompetens csapat, akikkel Orbán világosan üzent a jobboldalra: kuss, én diktálok. (Ez nem az első ilyen üzenet, ugyanezt sugallta a sokadrangú Marót Miklós kinevezése az ELKH élére, találhattak volna neves jobboldali kutatót is erre a beosztásra, de Orbán akkor is üzent: a tudás, a tehetség nem érték, csak a feltétlen lojalitás)
syphax
2020. augusztus 11. 18:31
HA EGY KERESZTÉNY-NEMZETI BEÁLLITOTTSÁGÚ--AZÉRT VAN 1-2 ILYEN IS-- SZINÉSZ FINGIK EGYET, AKKOR AZ ILYEN KARSAI MEG ALFÖLDI FIZIMISKÁJÚAK, CSÁKI JUDOTOK ÉS EGYEBEK AZONNAL FASIZMUSRÓL MEG NÁCIZMZUSRÓL ÁJVÉKOLNAK!!! 2 SZÓT NEM LEHET KIMONDANI ÚGY HOGY BALLBGENYÓÉKNAK NE "AZ" JUSSON AZ ESZÜKBE MINDENRŐL. AZ AGYUKRA MENT SZERENCSÉTLENEKNEK A HEGEMÓNIA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!