Az ország egyik legszínvonalasabb és legfontosabb szellemi műhelyévé szeretnénk fejlődni

2020. augusztus 16. 11:25

Az MCC több mint húsz­éves intézmény, megvannak a hagyományok, amire alapozhatunk.

2020. augusztus 16. 11:25
Szepesi Balázs
TEOL

Melyek a kollégium bővítésének főbb feladatai?

Több ezer egyetemi és középiskolás diák számára szervezünk képzési programokat – mondta Szepesi Balázs. – A Mol és Richter részvényeinek tíz százalékát kapta meg a Collegium alapítványa a magyar államtól. Ennek hozamából az egyetemektől független, az ország és a külhoni közösségek központjaiban működő tehetséggondozó hálózatot építünk. Kollégiumokat nyitunk a Kárpát-medence egyetemi városaiban. Saját tanári kara lesz a kollégiumnak, kutatóműhelyeket szervezünk. Az ország egyik legszínvonalasabb és legfontosabb szellemi műhelyévé szeretnénk fejlődni, felkészült vezetőket és hasznos tudást adni Magyarországnak. Egyrészt akkor jut többre az ország, ha többet tudnak, ha elkötelezettebbek a közösség iránt azok, akik a vállalatokat, szellemi műhelyeket irányítják, a közéletet szervezik. Másrészt akkor tudunk jó választ adni saját kérdéseinkre, ha van elég tudásunk és bátorságunk, hogy ne csak a máshol használt sémákat másoljuk. Megkaptuk az anyagi alapot és a szabadságot, hogy ne csak a már meglévőt működtessük tovább, hanem valami újat hozzunk létre. Nagy felelősség ez, ritkán adódik ilyen feladat.

Hogyan fognak hozzá?

Az MCC több mint húsz­éves intézmény, megvannak a hagyományok, amire alapozhatunk. Mire az építkezés befejeződik, több mint tízezer diák tartozik majd a közösséghez és vehet részt ingyenes programjainkon. A kollégium nem képez, hanem nevel. Olyan vezetőket szeretnénk nevelni, akik amellett, hogy sokat tudnak, egyszerre vezeti őket a tisztesség, a minőség, a továbblépés vágya és a hazaszeretet. A hagyományos elitképző kollégiumok, a népi kollégiumok, a szakkollégiumi mozgalom hagyományait fejlesztjük tovább. Egyszerre szeretnénk tudást, közösséget és értékrendi alapokat adni. Fontos, hogy a Collegium nemcsak oktatási intézmény, hanem szellemi központ lesz, saját kutatóműhelyekkel, saját hanggal. Közgazdasági iskolájában például a vállalkozásokkal, a gazdaságpolitikával, az innovációval foglalkozó kutatási programokat indítunk. Ezekkel szemben egyszerre elvárás, hogy megfeleljenek a világ legjobb kutatóintézeteiben is használt minőségi kritériumoknak, és hogy az ország számára értékes tudást bővítsük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LAW AND ORDER
2020. augusztus 16. 12:33
A kezdeményezés jelentősége csak a Magyar Tudományos Akadémia vagy az Országos Széchényi Könyvtár alapításához mérhető. Reméljük, a folytatásban jobban sikerül tartani a magyar értékrendet 100-200 éves távlatokban is!
IL-2 rohamozó
2020. augusztus 16. 12:27
Ma, a templomban már a genderről és a libsikől beszélt a pap. Katasztrófa!
szeekely
2020. augusztus 16. 11:47
B+ Mandiner! Ugy mukodtok, mint egy magat polgarinak nevezo taho csapat. Szomoru vagyok. Alapveto usagiroi etika, hogy mindjart a cikk elejen fololdjuk a nem kozhelyszeruen ismert roviditesek szoszerinti jelenteset a butucska olvaso szamara. Vilagos?! MCC: Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági iskola
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!