A baloldal nem a kardinális társadalmi problémákra érzékeny

2020. augusztus 22. 22:54

Céljuk, hogy törésvonalat húzzanak és összeugrasszanak politikai aktorokat.

2020. augusztus 22. 22:54
Ecsenyi Áron
Facebook

„Nem is olyan régen posztoltam, hogy 5-ször akkora súllyal bír egy rendőri előítéletben a gyanúsított neme (hogy férfi), mint a bőrszíne. Több, mint érdekes, hogy mégis a bőrszín volt a sajtó fő témája a rendőri hatalommal való visszaélés kapcsán. De ez nem egyedi eset; mikor az LMBTQ-t képviselők felvonulnak az »elnyomásuk« ellen, akkor megint csak ott tátong a szemérmetlen valóság: az elnyomás sokkal inkább állami önkény-függő jelenség, mint kultúrális vagy nemi. Gondoljunk csak a nyelvtörvényekre, koncessziókra, a vagyonosokat támogató hitellufikra, bail outokra, amik ellen lehetnének STOP bürokrácia STOP lobbi tüntetések, de nincsenek. A sajtó és a nyomában kisarjadzott baloldali mozgalmak tehát nem a kardinális társadalmi problémákra érzékenyek, hanem sokkal inkább szemezgetnek belőlük. Lényegük az, hogy törésvonalat húzzanak és összeugrasszanak olyan politikai aktorokat, amik csak ezekben a fogalmakban gondolkodnak, eközben pedig elfedik a sokkal súlyosabb társadalmi problémákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. augusztus 23. 13:00
A baloldali és "liberális" politikusok csak a saját pénztárcájukra érzékenyek!
Gyéressy Károly
2020. augusztus 23. 12:11
Sok hülye nyomja a lájkokat a kis köcsögnek. Fogalmuk sincs ki ez, de úgy érzik, mondott valami rosszat a baloldalra, nosza, lájkot neki. Egybites marhák!
BőröndÖdön
2020. augusztus 23. 09:21
Hitvány tolvajokat szolgálsz.
Gyéressy Károly
2020. augusztus 23. 00:14
Béndek szerencsére rég eltűnt a mandiról. Ez a kis köcsög ezentúl szemlézve lesz? Miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!