T. EDIT

2020. július 14. 17:54

T. Edit egész lényében benne van a mi egész nyomorult huszadik századunk.

2020. július 14. 17:54
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Nézem a biztonsági kamera felvételét, nézem a nagy akciót. Vékonyka nő halad el az utcán, pillanatra megáll, majd sután, bénán, pont azzal a mozdulattal, ahogyan kislabdát dobnak maguk elé három méterre a tornából felmentett lányok, elhajítja a festékesdoboz tartalmát. És Jézusom, majdnem melléönti…

Aztán a dobozt is eldobja, de az már nem talál, Horthy Miklós mellszobrát tehát nem tudta fejbe dobni pár méterről sem, viszont vörös festéktől csöpög, szóval, eredményesen zárult az akció.

Ebben a mozdulatban és persze, az egész eseménysorban, továbbmegyek, T. Edit egész lényében benne van a mi egész nyomorult huszadik századunk. Ez az évszázad 1894-ben kezdődött, amikor Szeles Adorján felrobbantotta a Hentzi-szobrot, amely Budavár hajdani osztrák védőjének állított emléket. Az újságíró kolléga bolond volt persze, de legalább hazafi – aznap temették Kossuth Lajost, kicsit felidegesíthette magát. 1944-ben egy kommunista akciócsoport felrobbantotta Gömbös Gyula szobrát. Legalább elmondhatták, hogy ha már frontra nem mentek, és a hazájukat árulták, tevékenyen töltötték szabadidejüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. július 17. 10:09
A szerencsétlen T.Edit olyan "lányosan-ügyetlenül" dobta azt a miniumos-vörösfestékes palackot a Horthy-szoborra, hogy attól lehetett tartani--már mikor dobásra lenditette a karját az idióta, láthatóan-érzékelhetően --HOGY LEÖNTI MJADHOGYNEM SAJÁTMAGÁT A MINIUMMAL, ami nem veszélytelen dolog.Fémkeritések, fém-garázskapuk, acél-csővezetékek korrózióvédő alapozására használnak többnyire ILYESMIT--vagy az is lehet, csak használtak az ántivilágba'--ilyen míniumos vackokat.....
syphax
2020. július 15. 10:00
Elmebeteg ez a szerencsétlen hülye T.Edit. Halovány fingja nincs arról, mit csinál. Pszichomotorikus erők hatnak benne pusztán, mint egy kőszáli kecskében "aki" átugrik egy szikladarabot. De egy buta kecske akadémikus ehhez az edithez képest...Klinikai gyógykezelésre szorul ez a szerencsétlen végbél-lény edit.....nő maradvány.
catalina9
2020. július 15. 07:10
1944-ben egy kommunista akciócsoport felrobbantotta Gömbös Gyula szobrát. Legalább elmondhatták, hogy ha már frontra nem mentek, és a hazájukat árulták, tevékenyen töltötték szabadidejüket." miazhogy..lásd Göncz elvtársat, vagy az ÁVH főnök Janikovszkyt...micsoda figurák...
zakar zoltán béla
2020. július 14. 22:12
100%
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!