Se álláskeresési járadék, se bértámogatás

2020. július 17. 11:44

Így segít a dolgozókon a Fidesz.

2020. július 17. 11:44
MSZP
MTI-OS

Tömegek várták a járvány ideje alatt, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül 60 napon keresztül. A 24.hu-n megjelent történetek alapján pedig úgy tűnik, hogy a kormány ugyanígy cserben hagyja azokat is, akiknek a megélhetése az állami bértámogatástól függ.

Nekik még megvan a munkájuk, azonban sokkal kevesebb pénzért kénytelenek dolgozni és a kormányzati propaganda állításaival szemben nem kapnak valódi segítséget. Ugyanis a külföldön bevált bértámogatási rendszert a magyar kormány fideszesítette, amiből az lett, hogy egy túlbonyolított folyamaton keresztül nyújtanak túlságosan kevés támogatást és azt is rendkívül lassan.

Nem lehet jövedelem nélkül hagyni az embereket, az MSZP ezért követeli már hónapok óta, hogy a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek nyújtson azonnali segítséget a kormány.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, ezért követeljük, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat. A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke”

(MTI-OS)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. július 18. 19:07
Most látszik, hogy mennyire hiányzanak az elődpárt, a kommunisták alatt tönkretett szakszervezetek. Fejlett kapitalizmus nincs fejlett szakszervezetek nélkül.
barany
2020. július 18. 13:29
Nem ártana több szerénység a DK-MSZP háza táján. Belegondolni is rettenetes, mi lenne itt akkor, ha ők kormányoznának. Gondoljunk bele, hogy 2006 őszén, a választások után szűk elvtársi körben Gyurcsány bevallotta, hogy elkúrták, nem csináltak semmit. Majd folytatták az "elkúrást" kormányzásuk végéig. A 2008-ban kitört válságig, olyan európai konjunktúra alatt, amelyet kihasználva szomszédaink -még Románia is- óriásit fejlődtek. Szlovákia és Lengyelország egy főre eső GDP-jével akkor hagyott el bennünket. A válság kezeléséről, a 2008 és 2010 közötti durva megszorításokról, a várható győztes Fidesz kormánynak állított csapdákról már nem is beszélve. És most Bangóné vizsgálná, hogyan kezelte a kormány a járványt.
EMM195
2020. július 18. 12:53
"túlbonyolított folyamaton keresztül nyújtanak túlságosan kevés támogatást és azt is rendkívül lassan" Hát ez nagyon túl van bonyolítva. Online benyújtod, még az ügyintéző is meg van nevezve a honlapon, és már rég fizetik az igénylőknek. Ez csak azért tud így hazudozni, mert fogalma sincs semmiről.
EMM195
2020. július 18. 12:51
"Ugyanis a külföldön bevált bértámogatási rendszert a magyar kormány fideszesítette, amiből az lett, hogy egy túlbonyolított folyamaton keresztül nyújtanak túlságosan kevés támogatást és azt is rendkívül lassan." Te szerencsétlen hülye. Részleteznéd, hogy külföldön hogyan csinálják? Mert nálunk a teljes fizetést pótolja ki a kormány, akkor is, ha csak 2 órában dolgozik az illető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!