Orbán felkavarta a vihart és emelte a tétet

2020. július 15. 16:15

Ha nem Orbán, akkor valaki más tette volna világossá, hogy az unió működése nem követi az unió problématérképét.

2020. július 15. 16:15
Hajdu Nóra
24.hu

„Az orbáni uniós gondolkodás tükrében nem volt meglepő a keddi parlamenti döntés. Az Európai Tanács döntéshozatalának konszenzus-követelménye már ma is számos tekintetben az integráció működésének gátja. Orbán Viktor »csak« a maga logikája szerint alkalmazkodik a folyamatokhoz. Ha nem Orbán, akkor valaki más tette volna világossá, hogy az unió működése nem követi az unió problématérképét, de a koronavírus-járvány ennek is odavágott. Ezidáig is csak kisebb-nagyobb kompromisszumokkal és ügyrendi manőverekkel haladt előre az integrációs egyhangúság szekere.

Ezek a döntési helyzetek leginkább a szép (régi) időben működtek, most azonban nemcsak borús az idő, de egyenesen viharos is. A tagországok széttartó érdekei az integráció működési kereteit feszegetik, holott az uniós döntési mechanizmusokat eleve nem viharokra optimalizálták. Eddig »csak« két illiberális államot tart fenn kvázi az unió, ez még belefér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
István53
2020. július 18. 18:22
Ezeket az ifjonti balfék újságírókat ki és hol képzi ki ennyire hülyére????
gondosmandarin
2020. július 16. 17:31
hülyepixa
EMM195
2020. július 16. 08:53
Te mocskos k.rva. Orbán rossz gyerek, fukarnégyek nem rossz gyereke?
zolka50.50
2020. július 16. 08:04
"felkavarta a vihart" Aki ilyen magyartalan kifejezéssel kezd, az hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!