Miért van mindenkinek szavazata? Idősek ellen hergel a momentumos

2020. július 16. 18:57

Kádár a Facebookon megosztott bejegyzésében példaként hozza fel Donald Trump amerikai elnök megválasztását, és a Brexit szavazást is a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon túl.

2020. július 16. 18:57
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Hetek

„Kádár Barnabás, a Momentum egyik alapítója, egykori elnökségi tagja a Facebookon kérdőjelezi meg az idősek szavazati jogát, kampányt indítva azért, hogy a fiatalok érdekében a 60 év felettiek inkább ne vegyenek részt a választásokon. Szóba kerültek az alacsonyabb képzettségűek, a szegények és a vidékiek is. »Miért az idősebbek döntik el a jövőnk?« – teszi fel a kérdést Kádár Barnabás, aki 2018-ban a Momentum képviselőjelöltje, 2019-ben pedig a párt EP-listájának 5. helyezettje volt. A »jövőkutató« politikusnak a lengyel elnökválasztás számára kellemetlen végeredménye után sikerült megfejtenie a megfejthetetlent: Andrzej Duda azért tudott nyerni, mert a »populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat«. Kádár a Facebookon megosztott bejegyzésében példaként hozza fel Donald Trump amerikai elnök megválasztását, és a Brexit szavazást is a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon túl.

Kádár fel is teszi a kérdést: miért van minden embernek ugyanúgy egy szavazata? Bár hangsúlyozza, hogy ő nem szeretné senki választójogát elvenni, mégis azt tartaná célravezetőnek, ha az idősek a fiatalok érdekében egyáltalán ne menjenek el szavazni, hiszen úgysem »ők szenvedik meg majd a következményeit«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2020. július 18. 14:06
féllábbal koporsóban lévő élőhalottak valóban ne is szóljanak bele. Azért 60 évet még erősnek találok.
confitür
2020. július 18. 07:46
Kádár Barnabás teljesen hozzáidomult a momentum igazi identitásához,ami abból áll, hogy nincs szükség az idősekre,a következő lépés a felesleges korosztályok likvidálása lesz. Ez a momentum igazi pártprogramja. Az egyetlen magyarországi politikai formáció,amelyik teljesen elmebeteg, maximálisan elrugaszkodva a valóságtól. A momentum a magyar abszolút hibbantak ,kendermagosok és szürkeállomány hiányosok gyűjtőpártja. Ennyire eszement politikai formáció,nagyon kevés található világviszonylatban is. Természetesen az árnyék rávetül a támogatóikra is őket is egyértelműen minősíti. A momentum hitvallása magát az emberi élet sérthetetlenségét kérdőjelezi meg. Totális,gyógyíthatatlan elmebaj.
civis72
2020. július 17. 16:41
10 év felett már ne lehessen szavazni...vén köcsög momentumosok
fonak
2020. július 17. 14:31
Amikor meg az MSZP élt a nyugger szavazóiból, akkor a jobbosok mondtak ilyeneket... Felőlem legyen cenzus, csak akkor már ne kicsinyeskedjünk. Csak az évi x. összegű adót befizető, katonai szolgálatot letöltött családos férfiak szavazhassanak. A nők, mint tudjuk túlságosan manipulálhatók érzelmileg, a nem családosok nem éreznek elég felelősséget a nemzet jövője iránt, aki meg nem járul hozzá az állam fenntartásához kellő mértékben, az szintén ne akarjon szavazni, az alkalmazottak sem szavaznak egy részvénytársaság közgyűlésén, hacsak nem részvényesek egyben. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!