Miért kell ehhez Európai Ügyészség?

2020. július 15. 15:15

Teljesen legitim elvárás, hogy az európai polgárok ellenőrizhessék az adójukból biztosított uniós források szabályszerű felhasználását.

2020. július 15. 15:15
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Teljesen legitim elvárás, hogy az európai polgárok ellenőrizhessék az adójukból biztosított uniós források szabályszerű felhasználását. Erre uniós intézmény-kezdemény már van. Európai Számvevőszéknek hívják. Ha valóban az a cél, hogy az európai adófizetők elé lehessen tárni, ha az uniós források magánzsebekbe vándorolnak: az Európai Számvevőszéket kell valódi hatáskörökkel ellátni.

Ahogyan a nemzeti számvevőszékek a hazai közpénzek esetében, úgy vizsgálódhasson a tagállamokon belül az Európai Számvevőszék, ha uniós pénzekről van szó. Miért kell ehhez Európai Ügyészség? ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. július 23. 15:21
Még meg is hatódnék az állami pénz elköltésén való való aggódásodnak, ha tudnám, hogy önzetlenül és magyar érdekből teszed, Ezt támogatnám is, és ha tudomásod van törvénytelenségről, de nem mered feljelenteni a mutyizókat, csak küldd el nekem a bizonyítékaidat, én megteszem a feljelentést... A tapasztalatom viszont az, hogy aki nem veszi tudomásul mennyit javult a közpénzügyi helyzet, csak állandóan lopásról trombitál, egyáltalán nem önzetlen... És vagy politikailag akar támadni, vagy azok szekerét tolja akik tényleg sokat loptak, de ma már kiestek a pixisből...
istvanpeter
2020. július 16. 15:23
Az Európai Bírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bírósága gyakorlatához hasonlóan, az Európai Ügyészség is egy politikai szervezet, amely majd a kvázi renitens tagországok vezetőit fogja cseszegetni.
gallfec
2020. július 16. 12:48
Már azt hittem elmarad 'Eltűnökaközéletből András heti öblögetése...
realista
2020. július 16. 10:51
"Miért kell ehhez Európai Ügyészség?" Mert a jelenleg erre a feladatra használt intézményektől nem várható el, hogy azok ellen hozzanak intézkedéseket akiktől függenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!