Megálljt parancsolunk a Balaton ellopásának!

2020. július 19. 16:36

Kormányon a Momentum felül fogja vizsgálni Orbán Viktor és haverjainak meggazdagodását.

2020. július 19. 16:36
Orosz Anna
Facebook

„A balatoni nyaralás egyre kevesebbeknek adatik meg, mert a magyar tenger egyre drágább. Egyre drágább a szállás, a strandbelépő, a palacsinta, a lángos, miközben egyre csak sokasodnak a luxuskikötők, a luxusszállodák és a luxuskempingek. Orbán Viktor felhatalmazását nem másra használja, minthogy rokonságán és haveri körein keresztül közpénzből vásárolja fel egyik legértékesebb nemzeti kincsünket, sajátítson ki teljes partszakaszokat, volt MSZMP pártüdülőből csináljon Fideszüdülőt.  
A Balaton féktelen felvásárlása oda vezetett, hogy mára a partszakaszok kevesebb mint 3%-a használható ingyenes strandolásra. A strandbelépők ára pedig bőven meghaladja az ezer forintot, egy átlag magyar család több ezer forintot fizet csak azért, hogy kijusson a Balaton partjára úszni egyet.

De a fideszes elit nemcsak kisajátítja a Balatont, még a természetet is tönkreteszi.

Tihanyban egy fél hegyet hordtak el azért, hogy olyan telkeken húzzanak fel medencés villákat, ahol hivatalosan se medencét, se villát nem lehetne felhúzni, legfeljebb egy kisebb, a kert műveléséhez szükséges eszközök tárolását szolgáló épületet. 
Négy év alatt csaknem nyolc hektárnyi nádast irtottak ki a Balatonnál. Csak Balatonakali, Balatonföldvár, Fonyód és Szántód határából egy-egy hektár nádas tűnt el. Amikor a fideszes vállalkozók a magánstrandjaik és jachtkikötőik kialakításához kivágják a nádast, a Balaton vízminőségét veszélyeztetik.

Keszthelyen több hektár fát vágtak ki, Balatonfűzfő volt fideszes polgármester fia közel 3000 négyzetméternyi védett, Natura2000-es oltalom alatt álló erdőt irtott ki azért, hogy strandröplabdapályákat építsen. Büntetése elenyésző volt. 

A Momentummal most aláírásgyűjtést indítunk azért, hogy minden településen legyen legalább egy szabadstrand, és hogy megálljt parancsoljunk a Balaton ellopásának. 

Kormányon pedig a Momentum felül fogja vizsgálni Orbán Viktor és haverjainak meggazdagodását, újra szigorú Balaton-törvényt fog beiktatni, erős jogosítványokat ad az önkormányzatoknak az építkezések engedélyezésére és meghiúsítására, szigorítani fogja a Balaton beépítésének feltételeit, támogatni fogja a főszezonon túli turizmust, komoly pénzbüntetéssel fogja sújtani mindazokat, akik megszegik a helyi építési szabályzatokat, és a korrupt pénzemberek helyett a helyi kisvállalkozók előrejutását fogja támogatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyikos Maja
2020. július 23. 14:04
Annácska! Erről már rég elkéstetek mert koalíciós partnereitek nyúlták le a Balatont a 90-es években mindent "megvettek" és hagyták lerohadni! Majd most sok pénzért eladták az állítólagos Ner lovagoknak akik éppen felújítanak,fejlesztenek és még munkahelyet is teremtenek! Annácska hess a Balatonról ez nem Budapest!
atila68
2020. július 21. 14:03
Érik az újabb momentumos bocsánatkérés. FRISSÍTÉS! Megkerestük az akcióval kapcsolatban a Mészáros Csoportot, amely annyit reagált: "Mészáros Lőrinc és érdekeltségei sem tulajdonosai, sem üzemeltetői a Club Aligának, a siófoki Aranypart Kempingnek és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpontnak".
ujujuj
2020. július 20. 14:18
Inkább egymilliárd forint Mészárosnak bármilyen jogcímen, mint 1 forint a momentum pártfinanszírozására.
catalina9
2020. július 20. 12:13
Megálljt parancsolunk a Balaton ellopásának!" van rá recept Orosz elvtársnő, lásd Sukoró, amit a Momentum szövetségese, Gyurcsány elvtárs próbált ellopni a zsidó Blum és Lauder számára... Aztán mikor nem sikerült, Lauderék pereltek, mondván, hogy Buday antiszemita...jóóóó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!