McCarthy szenátor igazsága

2020. július 20. 14:58

Könnyű kimondani az igazságot, csak elhitetni nehéz.

2020. július 20. 14:58
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Joseph McCarthy szenátor egyike azon történelmi személyiségeknek – sokan vannak –, akiknek életét, munkáját szinte mindenki a permanens libsi véleményeken keresztül ismeri, anélkül hogy valaha kísértést érzett volna elfogultság nélkül megismerni azt.

Bárhol keresgél valaki, kizárólag a »boszorkányüldözés«, »ártatlanok meghurcolása«, esetleg az »alkoholizmus« szavak jönnek szembe, valamint az, hogy megbukott, mi több, maga a szenátus is megfeddte. Ha például a Wikipédiát olvassuk – melyről amúgy tudjuk, hogy nem kéne, hiszen tele van tendenciózus hazugságokkal –, ott is az találjuk, hogy »McCarthyról köztudott volt, hogy alkoholista. Meggondolatlan és botrányos kijelentéseit is gyakorta ittas állapotban tette.«

Pedig, mióta megnyíltak a CIA és a KGB a korra vonatkozó irattárai, tudhatjuk, hogy bizony sok, a szenátor által »ártatlanul« meghurcolt személy és az egész amerikai kommunista párt is, betiltásáig, valóban kapcsolatban állt a szovjet titkosszolgálattal és információkat adott nekik, köztük például az atombomba készítés titkait is, rengeteg időt és pénzt megspórolva ezzel Sztálinnak. Csak hát, amint a szólás tartja: »Könnyű kimondani az igazságot, csak elhitetni nehéz«.

Zárójel. A Wikipédia használata olyan mint egy szexuális orgián való szorgoskodás. Az alany valahol a lelke mélyén érzi, hogy nem kéne csinálni, de nagyon élvezi. Zárójel bezárva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2020. július 20. 20:15
támogatásáról
Bell & Sebastian
2020. július 20. 20:12
Marx fivérek Ez a Wiki / gruppen párhuzam nekem nem jött át. Nyílt titok, hogy a magyar szócikkek szellemisége megegyezik Őrült Vincentével, annál is inkább, mert rajongótábora szorgoskodik a menórával és sarló-kalapáccsal körülötte. De bele lehet javítani, időnként sikerül. Igaz, a szerkesztőlap nyilvánossága megszűnt. Javaslom minden szócikk többszörös ellenőrzését, gyakran az eredeti, amiből ízlésük szerinti részleteket fordítanak csak, teljesebb és jobb. Kinek mennyit és mit lehet elhinni, abban csak a megérzés segít, szabály az nincs. Gruppenszex -ügyben csak az ősrégi viccet tudom felmelegíteni: - Miért jó a tömeges orgia? - Mert lehet lazsálni. A Komintern prominensei pénzbeli támogatásától meg annyit, hogy a cári családot kivégző osztag parancsnokának jutott utóbb az a megtiszteltetés, hogy bőröndökben hordhatta ki Nyugatra az orosz aranyat a kommunizmus feltétlen híveként mutatkozó francia, német, holland és egyéb uniós elvtársaknak. Míg Nagy Imre feladata a magyar jóvátétel zavartalan áramlásának biztosítása volt a Szovjetunióba, egykori parancsnoka, akit még vereskatona korából jól ismert, osztogatta a kolimai aranyat szerte Európában, amin akár gabonát is vehettek volna az ukránoknak ahelyett, hogy eladták mondjuk Kanadába és az USA -ba. Sokba van nekünk ez az áruló nyugati értelmiség.
BőröndÖdön
2020. július 20. 18:49
Arisztid a szokásos nulla.
Karvaly
2020. július 20. 18:32
Na igen, ez a McCarthyra hivatkozás nekem is régi vesszőparipám: pontosan lehet tudni, hogy McCarthynak mindenben igaza volt, mégis, még mindig, ha boszorkányüldözésre akarnak példát mondani, akkor őt emlegetik. Miközben a mai boszorkányüldözések a szemünk előtt zajlanak, tőlünk nyugatra mindennapos az emberek ellehetetlenítése, kirúgatása, letiltatása, ha nem csápolnak elég lelkesen a ma divatos balliberális ideológiákhoz. Ráadásul itt már nemcsak a médiában dolgozók vannak veszélyben, hanem bárki: all lives matter tiktok videó _megosztása_ miatt rúgtak már ki Deloitte, Cisco alkalmazottakat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!