Kezd egy kicsit elegem lenni

2020. július 08. 16:35

A felháborodás-kultúra nem jobboldali és nem konzervatív dolog.

2020. július 08. 16:35
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

„A felháborodás-kultúra nem jobboldali és nem konzervatív dolog. Az, hogy mindenki felhatalmazva érzi magát, hogy ismeretek által nem zavartatva mindent ócsároljon, például bírósági ítéleteket, hatósági intézkedéseket, nem jobboldali és nem konzervatív dolog. A konzervatív nem érzi magát folyton felhatalmazva, tisztában van a korlátaival. Az sem jobboldali és konzervatív, ha valaki állandóan a morális pánik állapotában van. Hogy az hová vezet, azt most látjuk Amerikában: a morális pánik, a hiszti mint legfőbb igazolás és a népi mindenkinél mindent jobban tudás a történelem, a kultúra és a szabadság lerombolásával fenyeget.

A konzervatív tudja, hogy a jogi egyetem öt éve után még kb. 5 évet fogalmazóként és további öt-tíz évet titkárként tölt valaki, míg kinevezik bírónak. A tárgyaláson elolvassa a nyomozati anyagot, meghallgatja a vádat, a védőbeszédeket, a szakértőket, és utána dönt. Nem a fotelből öt perc alatt, mint Deutsch Tamás a Kaleta-ügyben. Kaleta annyit kapott, amennyit hasonló esetekben bárki más. Semmilyen külön elbírálásban, könnyítésben nem részesült ahhoz képest, mintha más követte volna el ugyanezt.

Aztán itt van a László Imre-ügy. László buta ember, de nyilván nem náci. Nem tartom sem őszintének, sem célravezetőnek, ha most a jobboldal játssza ugyanazt a kutyakomédiát és hisztit, mint amit a baloldal szokott: mondjonle, jajnemlehetkibírnimitmondott.

A legújabb az Ungváry Krisztián-ügy. Nahát, gyűjti a náci egyenruhákat, és eladott egyet, hátezborzalmas, nemlehetkibírni, mondjon le. Hisztizünk, tehát igazunk van.

Ungvárynak elég perverz viszonya van a Wehrmachthoz, viszolyogva imádja, gyűjti a relikviáikat, de ez nem más gyermeteg szórakozásnál. Ő sem náci, és egy szabad országban szabad 80 évvel ezelőtti egyenruhákat gyűjteni.

Ne vegyük át a baloldal módszereit, és főleg ne hasonuljunk hozzájuk. Nekünk ellenkultúrát kell kiépítenünk hozzájuk képest és nem hisztikultúrát, nem ugyanazt a becsület-, szobor- és kultúrarombolást akarjuk véghez vinni, mint ők, csak lilában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. július 11. 07:17
A felháborodás-kultúra nem jobboldali és nem konzervatív dolog." ez igaz! Aki látta a Fideszes zsidó című filmet az tapasztalhatta, hogy Sebes Gábort aki zsidó létére fideszes, hogy utálta a többi zsidó, csak azért mert fideszes.
catalina9
2020. július 10. 16:37
Sebes amolyan pokornis figura...
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. július 09. 10:45
Már megint ez a jajveszékelés hogy a jobboldal legyen úriember, a jobboldal legyen korrekt, a jobboldal ne üssön vissza. Meg az apátoknak a faszát
Emmanuel Goldstein
2020. július 09. 10:13
Az igazi magyar konzervatív hagyomány a szőnyeg-alá söprés és kussolás. Ebben verhetetlenek vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!