Józsefvárosi áltüntetés: Farkas Flórián embere hallgat

2020. július 21. 15:02

Álhírekkel, álbotrányok keltésével és most már, úgy látszik, áltüntetésekkel is igyekeznek ellehetetleníteni a párbeszédet a kerületben. Interjú.

2020. július 21. 15:02
Pikó András
Hírklikk

Facebook-oldalán azt írta: »Jászkisér, Monor, Szolnok – csak néhány olyan település, ahonnan a mai, a józsefvárosi Polgármesteri Hivatal elé érkező ’tüntetők’ saját elmondásuk alapján érkeztek«. Miként értesült a tüntetésről?

Az áltüntetést megelőző héten a közösségi médiában kezdték szervezni az eseményt Fidesz-közeli személyek, majd közismert propagandaoldalak (például Vadhajtások), végül maga kormánypárti média is népszerűsíteni próbálta a demonstrációt, de ez láthatóan nem igazán érdekelte a józsefvárosiakat. Amikor látták, hogy sikertelen helyben a kezdeményezés, akkor a Fidesz már előre igyekezett elhatárolódni az eseménytől egy közleményben. Nagyon elszomorít, hogy feltehetően a Fidesz ilyen szégyenletes politikai célokra, eszközként használ kiszolgáltatott, vidéken élő embereket, akiknek láthatóan fogalmuk sem volt, hogy hol vannak és mi ellen kéne tüntetni. Álhírekkel, álbotrányok keltésével és most már, úgy látszik, áltüntetésekkel is igyekeznek ellehetetleníteni a párbeszédet a kerületben, ahelyett, hogy dolgoznának a józsefvárosiakért. Ez azonban nem fog sikerülni, mert a józsefvárosiak nem vevők a botránypolitizálásra.

Honnan értesült arról, hogy »bértüntetők« s hogy szolnokiak?

Az egyik szervező élőben közvetített a Facebook-on. Ebből a videóból világosan kiderült, hogy szinte egyáltalán nem voltak ott kerületiek. Látható, hogyan állnak be a buszok, hogyan árulják el többen, hogy Szolnokról jöttek, hogyan hiszik azt, hogy egy iskolát kell bezáratni, hogyan gondolják iskolának a polgármesteri hivatalt.

S miért éppen Szolnokról?

Erről a szervezőket kéne megkérdezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. július 22. 10:52
Tényleg egy szervezett provokáció volt az áltüntetés. Szinte biztosan érzem Kóros Lajosunk értő kezét a megszervezésében.
koronaszepe
2020. július 21. 23:01
A budapestiek ismerik a Fideszt, mint a rossz pénzt...
puszika
2020. július 21. 17:56
Az azért már nagyon gáz ha a Hírklikk Pikót kérdezi,aki ellen a tüntetés irányult. Hol volt a Hírklikk a tüntetés napján? Mindent tudtak,helyet, időpontot.......! Akkor, ott kellett volna megkérdezni a tüntetőket honnan jöttek, első kézből!! Amit látszik ezt nem merték megtenni,mert akkor Pikót sem kellett volna. Szaga van ennek a mentegetésnek elvtársak! Mondjuk nem is vagyunk meglepődve a bajai videó vagy a Korózs Laji videőó után.
nemecsekerno_007
2020. július 21. 16:22
Lánchíd?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!