Horthy Miklós katonája vagyok

2020. július 06. 15:12

A múlt átírására tett, lassanként évszázados baloldali kísérletek új szintre léptek szerte a nyugati világban.

2020. július 06. 15:12
Aristo
Pesti Srácok.hu

„A fenti idézetet egyszer már használtam, és azért használom most is, mert szerintem ez foglalja össze a legmarkánsabban Horthy nagyon helyes belpolitikai hitvallását. A Kormányzó személye ismét az érdeklődés homlokterébe került ugyanis, miután egy, láthatóan agyalágyult nőszemély, vörös festékkel leöntötte a szobrát.

Nehéz idők járnak a szobrokra manapság. A múlt átírására tett, lassanként évszázados baloldali kísérletek új szintre léptek szerte a nyugati világban. A dolog a klasszikus »leszivárgás« módszerével alakult ki. Először mindenféle marxista »történészek«, »filozófusok« és más, a társadalomtudományok területén tevékenykedő »tudósok«, írtak könyveket, tanulmányokat arról, hogy miképpen is estek a múltbéli események, és főleg pedig arról, hogy mindezek miképpen értelmezhetők – szerintük. Aztán ugyanezek és tanítványaik, immár pedagógusként, tanították is ezeket a tévtanokat a csillogó szemű ifjaknak.

Elmagyarázták nekik, hogy a történelem az igazságtalan elnyomás története, melyből az is kiderül, hogy csakis és kizárólag a felszabadító, forradalmi gondolatok és tettek vitték/viszik előre a világot. E hosszú folyamat eredményeként az indoktrinált csőcselék nekifogott a történelmi személyiségek és az azokat ábrázoló szobrok meggyalázásának. A dialektikus és történelmi libsizmus pedig lelkesen drukkol nekik, örömujjongásban törve ki minden újabb eset fölött, amint tették ezt e szerencsétlen némber esetében is.

Zárójel. Persze szobrokra a haladásnak is szüksége van, sőt, mondhatjuk, nekik van rájuk igazán szükségük, hiszen a múlt teljes eltörlését új múlt fabrikálása kíséri. Az új múltnak pedig új hősei vannak, így állítottak szobrot a fényességes nyugaton előbb Marxnak, majd mostanában Leninnek is. Felkészül Sztálin és Mao. Zárójel bezárva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. július 07. 07:55
Nagymamám egyik bátyja hivatásos ezredes volt Horthy hadseregében..anno részt vett a Ludovikások lázádásában is a kommün ellen..aztán tanított is későbbmár a Ludovikám. nagypapám százados volt ugyanitt, nem hivatásos "csak" a háborúban..az apósom szinténhivatásos tiszt Horthyéknál..nagymama másik bátyja megkapta a Corvin láncot szintén Horthytól..az úriemberek olyan kasztja voltak ők is és mindazok akik Magyarország és a kormányzó szolgálatában álltak, ami manapság már haloványan sem létezik..Tisztesség, becsület, műveltség, fegyelem..és a haza szolgálata vezette őket és a hozzá hasonlóakat is. Orbánék most próbálkoznak visszaállítani abból a korszakból azt, ami megfelel a XXI.században ..és visszaadni Magyarország önbecsülését..egy ilyen nő nem árthat..legfeljebb felhívhatja a figyelmet arra, hogy még mindig létezik egy olyan társulat, amire figyelni kell.. közveszélyes ideologista feltűnési viszketegségben ..
annamanna
2020. július 07. 05:49
"Itt nyilvánvalóan látszik az elmulasztott orvosi beavatkozás hiánya." Nagy kár volt ilyen ökörséget írni poénkodás címén, amikor a nő még az őt kezelő pszichiáterek nevét is megadja a FB-oldalán: "Dr Rappant György, Dr Tolna Judit, Dr Szuromi Bálint, Dr Simor Attila, are some of the doctors who have treated me." https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3161589627197203&id=100000385903934 Nem tudok értékelni egy nyilvánvalóan beteg nőn való ízetlen röhögést. Aristonak ajánlom Arany Ágnes asszonyát olvasásra, ahol a biztosan bűnös nőre is csak szánakozva néznek, miután nyilvánvalóvá válik, hogy megbuggyant. Vagy ezt a szövegrészletet az Elisabeth musicalból: "Egy császárnétól nem lehet elvárni, hogy holmi gyerekekkel bíbelődjön. Neki kötelességei vannak - a szegényekhez és a betegekhez kell mennie! De legszívesebben a szegény betegekhez megy: a bolondokházába!" https://www.youtube.com/watch?v=qo38YYnITYc
Zokni
2020. július 06. 23:23
... Elmagyarázták nekik, hogy a történelem az igazságtalan elnyomás története, melyből az is kiderül, hogy csakis és kizárólag a felszabadító, forradalmi gondolatok és tettek vitték/viszik előre a világot... - állítja Szerző vmilyen történészekről. Maga mikor hagyta abba a történelmi tanulmányait? Amikor megmagyarázták, hogy azért mérgezi meg az almát a csúnya néni, mert ő a gonosz mostoha?
Robur
2020. július 06. 22:33
Horthy egy szardarab volt. Csak a degeneráltak rajonganak érte. Amúgy emléxem, a fideszesek milyen jót röhögtek a miépatákon és mdfeseken, akik újratemették Horthyt a 90-es években.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!