Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Hogyan lehet megerősödve kikerülni abból a válságból?

2020. július 11. 22:34

Ora et labora.

2020. július 11. 22:34
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

„A kereszténység megtartó és közösségteremtő erejére most minden eddiginél nagyobb szükségünk van.

Felmerül a kérdés, hogyan lehet megerősödve kikerülni abból a válságból, amelybe a mostani váratlan helyzet sodorta a világot.

Erre a hosszú kormányzati, politikai, gazdasági fejtegetések helyett a legtalálóbb választ a bencések, Szent Benedek Atyánk rendje adja meg: ora et labora.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. július 13. 13:26
Hogyan lehet megerősödve kikerülni abból a válságból? Kartellezésse, a közpénzek lenyúlásával és az uniós támogatások ellopásáva. Ugyanúgy, ahogyan eddig csináltátok:
balbako_
2020. július 12. 17:10
Igen, hinni a jövőben és tenni érte ez a szebb jövő kulcsa.
zsoltkom2
2020. július 12. 14:29
"A kereszténység megtartó és közösségteremtő erejére most minden eddiginél nagyobb szükségünk van." Azt is kellene nézni, hogy mit és kit tart meg. "Igy szólt az úristen nagy bosszusan. "Már megtekintem, ott alant mi van." Felkelt az ágyról, gyertyát gyujtatott, Felöltözék és útra kelt legott. Amint elérte volna a kaput, Szent Péter mint a bunda úgy aludt: Mert tennap egy új vendég érkezék, S ily alkalomkor lakmát tart az ég, Mivel mostanság úgy áll a világ, Hogy új lakó a mennyben ritkaság. Ilyenkor aztán Péter bácsinak Kezében a kancsók jól forganak. "Keljen már kend fel, Péter! hallja kend?" Igy szólt az úr, amidőn odament, Hosszan cibálván üstökét, fülét. "Kelj föl, hogy a mennykő üssön beléd!" Fölébredt végre s nyitja a kaput, S az úr egy hulló csillagon lefut, S a földre ép oda ereszkedett, Ahonnan a panasz fölérkezett. Egy ifjú ember mondá a panaszt/ S az isten ekkép szólitá meg azt, S megszólitása hangzott nyájasan: "Beszélj, no, mondd, mi a bajod, fiam?" "Hej, jó atyám, de nagy az én bajom! Kapaszkodjék csak föl az ablakon, S kit ott a pap ágyában látni fog, A menyecskének férje én vagyok." Az úr nagy halkkal fölkapaszkodott, S nagy istentelenséget láthatott: Mert amint aztán leereszkedék, Igen furcsán csóválá meg fejét, Ily szavakban törvén ki sóhaja: "Biz e, fiam, kuruc-historia! Segítnék rajta édes-örömest/ De már késő, mert minden megesett. Hanem vigasztalásul mondhatom, Hogy e papot pokolba juttatom, Bár eddig is már a pokol fele, Sőt több felénél, pappal van tele."
Héja
2020. július 12. 09:25
A bencések teljes jelmondata: Ora, et labora et lege (dolgozz, imádkozz és tanulj).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!