Archetípusné szül. Princípium

2020. július 19. 08:08

Eközben Archetípus gazda szeme hizlalja a jószágot.

2020. július 19. 08:08
Lendvai Ildikó
Népszava

„Míg Archetípusné született Princípium beteljesíti női hivatását és kussol, eközben Archetípus gazda szeme hizlalja a jószágot. Néha nem csak a szemével teszi. A legderekabb archetípuskövetőknek, akik a Legfőbb Gazda közelében vannak, a pályázatok és támogatások is besegítenek a hizlalásba. Ilyenkor tényleg nem beszélnek a dolgokról, csak elvégzik őket. Ahogy a miniszterelnök mondta.

Ezt az idilli állapotot zavarná meg, ha az Unió belebeszélne. Nem értik, hogy itt nem ők a gazda. Az egész archetípus-dumának az a lényege, hogy a gazda területét másoktól határok védik, »világos kiterjedése« van, »a dolgok menetéért« ott csakis ő felelős. Ő dönt. Az országnak is van gazdája, ő a fő gazda. Ha aratni akar, hát arat, ha marhákat nevelne, hát nevel, ha a disznóit hizlalja, hát teheti. Minden az övé.

A fő gazda azt hirdeti: azért megy Brüsszelbe, hogy megvédje a birtokot. A gazdaságát. Még az országgyűlést is belekeverte a dologba: ezek után mondják azt az Unióban, hogy leváltotta a parlamenti demokráciát! Látszólag kockázatos ultimátumok, valójában már megírták a hazatérő győzelmi beszédét is. Mert a vétófenyegetést akkor szavaztatta meg, amikor már alig volt tétje. Tudni lehetett: a közös gazdasági helyreállítási alapból kiszerelik a konkrétabb feltételeket, jelenleg érthetően az a legfontosabb, hogy gyorsan jöjjön a pénz a bajban lévőkhöz. Abban a gonosz civilekről amúgy sincs szó. A hétéves költségvetés vitáját meg vagy halasztják kicsit, vagy majd az elfogadása után találnak ki pontosabb jogállami kritériumokat, ha megint azon lesz a hangsúly. A 7. cikkellyel majd lesz valami: úgyis közel két éve húzzák, legfeljebb szabnak egy határidőt a vizsgálat lezárására. Vagy nem. Mindegy, akkor is győztünk.

Orbán egy lelkes kommentelője azt írta: »ha száz éve ilyen ember képviselt volna, Trianon másképp alakul!« Az biztos. Legalábbis bejelentették volna, hogy megint győztünk. Az Archetípus maradt magyar, a Kárpát-medencét meg teleszüli Princípium.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amerigo
2020. július 20. 14:25
Ez van amikor egy demenciába süllyedő vénasszony a maszop maradék és demens szavazóinak ír valamit a semmiről. Az egész írkálmány jól visszaadja, hogy miért süllyedt a maszop intellektuálisan és támogatást tekintve is erre a szintre.
Tanu
2020. július 20. 11:20
A cenzorasszony villantott egyet es az elftarsak kiajultak. Mit is irt? Mirol is irt? Semmit es semmirol. Ami ott tortenik, ahhoz a naccsagos elftarsno nagyon kispalyas. Egy letunt vilag maradeka ki soha semmit nem alkotott, maradandot nem hagy maga utan a napon, mikor lelket visszaadja a Teremtonek, ket het elteltevel a kutya sem fog ra emlekezni.
atila68
2020. július 20. 11:18
Ildikó néni ma új szavakat tanult. - Archetípus - Princípium Érteni még nem érti, de már alkalmazza.
néhai Ch.Pilot
2020. július 19. 23:22
A kommunista komisszár asszony publicisztikát írt a kommunista napilapba. Hazugságot írt egy hazugságokat terjesztő lapba. Mindegyik tette a dolgát. Ahogy mi is. Leszarjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!