Amerika

2020. július 03. 15:40

Mit számít Lee, Kolumbusz vagy az Elfújta a szél, ha megnyerhetjük a választást?

2020. július 03. 15:40
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„Joe Biden kampánycsapata a kezét dörzsölte. Ezek a tüntetések, a feketék öntudatra ébredése és a kormányzat ellen hangolása igazán kapóra jött a novemberi választások előtt. »Ezek a mi embereink, rámozdulunk a szavazataikra, és leverjük Trumpot!« – lelkendezett Biden.

»Nem baj, hogy rövid amerikai történelmünk megannyi hősének szobrát ledöntik, és eltörlik a múltunkat?« – aggályoskodott az egyik tanácsadó. »Ugyan! Mit számít Lee, Kolumbusz vagy az Elfújta a szél, ha megnyerhetjük a választást?«

Ekkor érkezett a hír, hogy a Black Lives Matter mozgalom az elfogadhatatlan kategóriába sorolta George Washingtont is, mert neki is voltak rabszolgái. Biden első reakciója a vállrándítás volt. »Ugyan, Washington már rég meghalt, mit számít nekünk?«, ám az események felgyorsultak. A tüntetők szerint ezek után át kell keresztelni a fővárost. Felmerült, hogy legyen King (Martin Luther King után), de mivel az USA-ban sosem volt király, ez félreértésre adna okot. Hosszas huzavona után kompromisszumként a Denzel Washington elnevezést választották. (Így megmaradhatott a Washington DC is; Denzel Center.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. július 04. 09:43
Ezt a kéjes vigyort... https://propeller.hu/images/cikk/2020_07/orbantrumvideonbc.jpg
Aerion
2020. július 03. 20:44
Az Egyesült Állanokban totális véleményterror van. De szavazni, az már más kérdés.
Highlander07
2020. július 03. 20:41
Hát mondjuk, Amerika már Kolombusz előtt is létezett és nem épp primitív népek lakták...
C.Dömötör
2020. július 03. 18:58
Trump azt twitterte a héten, hogy egy új korszak született az interjúk történetében. Ugyanis Biden nyilvánvalóan a teleprompterről olvasta a válaszokat, ehhez pedig ismernie kellett a kérdéseket. Ha valaki azt hiszi, hogy ez segített, az téved. Biden így is belesült, a legviccesebb a süketek tolmácsa volt, aki a végén tehetetlenségében csak széttárta a karjait, őszintén sajnáltam. Több helyen olvastam, hogy Biden személye nem fontos, majd a helyettese veszi át a szerepét. Igen ám, de a választást akkor is meg kell nyerni, és ezzel a szerencsétlennel..., hát nem tudom. Sokan tippelnek Michelle Obamára, csak akkor ismét nem lesz női elnök. De az első transznemű, az is valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!