A helyi érdekek nem eshetnek áldozatául a kormány haveri cégeinek!

2020. július 04. 10:07

Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a kormány rendeletekkel nyúljon át az önkormányzatok feje felett.

2020. július 04. 10:07
Orosz Anna
Facebook

„A NER legújabb fegyvere az önkormányzatok és a helyiek ellen: a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások.

2020. április 29-én megjelent egy kormányrendelet, amiben egy újbudai és józsefvárosi magánberuházás is nemzetgazdaságilag kiemelt státuszt kapott. Józsefvárosban a Heinrich-udvar beépítése már komoly felháborodást keltett a helyiek körében, de nem ez az egyetlen eset, ahol ezt a fegyvert vetette be a kormány.

Újbudán a Bikás-park mellett épül egy lakótömb, amit ezzel a rendelettel teljesen kivett a kormány az önkormányzati hatáskörből, ezáltal korlátozva a lakók beleszólási jogát is. Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a kormány rendeletekkel nyúljon át az önkormányzatok feje felett, olyan ügyekben, amelyek a legközvetlenebb módon érinti a helyi lakosokat.

A helyi érdekek nem eshetnek áldozatául a kormány haveri cégeinek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. július 08. 17:39
ÍGY van! NEHOGY má ne legyen Mengele utca Újbudán!
Bokros Birka
2020. július 05. 15:44
Igen csak a vörös bárók érdekeinek eshetnek áldozatul.
Kanmacska
2020. július 05. 15:26
Orosz?
EMM195
2020. július 05. 08:54
"amiben egy újbudai és józsefvárosi magánberuházás is nemzetgazdaságilag kiemelt státuszt kapott" "ezzel a rendelettel teljesen kivett a kormány az önkormányzati hatáskörből, ezáltal korlátozva a lakók beleszólási jogát is" Tehát az önkormányzati haverok kezéből vette ki a kormány a beleszólás lehetőségét. Hülye zs p.csa, nem hazudozhatjátok, hogy a helyi adó bevételt akarja a kormány elvenni tőletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!