Új rend

2020. június 17. 08:06

A vírusveszély jó álcának bizonyult a hatalom további koncentrálásához.

2020. június 17. 08:06
Markotay Csaba
Népszava Online

„Kilencvenhét nap, kilencvenkilenc, esetleg száz. Ennyi ideig tart(ott) a koronavírus miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet és az ezzel járó rendkívüli jogrend. A megszűnés pontos időpontja attól függ, mikor hirdetik ki a vonatkozó törvényeket, ami, ismerve az utóbbi hónapok gyakorlatát, jó eséllyel a héten valamelyik késő estére vagy éjszakára esik majd. A technikai rész egyszerű, bár kissé abszurd: a kormány egyik képviselője, azaz a Fidesz (ha a mérhetetlen támogatottságú kísérő pártot, a KDNP-t most nem számítjuk) javaslatot nyújtott be arról, hogy a parlamenti többség (a Fidesz) hívja fel a kormányt (a Fideszt) arra, hogy a veszélyhelyzetet szüntesse meg.

A lényeg mégis a részletekben van. Abban, hogy a kormány bő három hónapig azt tehetett, amit akart (nem mintha a parlamenti kétharmad birtokában ne tehetné meg ezt bármikor); akármilyen törvénytől eltérhetett, vagy az alkalmazását felfüggeszthette, ha meg tudta indokolni, hogy arra a járvány elleni védekezés érdekében van szükség. Indok mindig akadt, a vírusveszély jó álcának bizonyult a hatalom további koncentrálásához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. június 17. 19:00
A hülyeségeiteknek ez a mentőkötele is elszakadt firkász! Nagyon erőltetett és semmitmondóra sikeredett. De ,ti tudjátok mindig a tutit azt ami még véletlenül sem vág egybe a valósággal. Normáliséknál már nagyon unnák az állandóan kötelező találgatást!!!
Libraman
2020. június 17. 14:16
A Maszop egy másik fiatalabb sírásója! :DD
nyugalom
2020. június 17. 13:30
A fovarosban kamukupac mit is csinal? Diktator ur rendeletileg, egyedul, kozgyules nelkul uralkodik! Egyeebkent ki ez a bofogo bsrom?
istvanpeter
2020. június 17. 11:43
Annyi gagyiság és idiótaság jön itt sorban, hogy az ember lassan már kifogy a jelzőkből. Az ellenzék még nem jött rá, hogy a választópolgárok sorozatos kétharmados megbízása ellen nem sok esélyük van és hogy az országrombolás és a kultúra alatti beszéd helyett, valamilyen kreatív csomaggal kellene előállni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!