Trianon aprópénzre váltva

2020. június 19. 17:12

Tanulság: vagyonért, jólétért, tisztségért soha, semmilyen körülmények között ne áruld el a nemzeted és a Magyar Hazát!

2020. június 19. 17:12
Papp Sándor
Felvidék Ma

„Aztán eljött 38 és megtörtént a visszatérés! Volt nagy öröm, meg egy kicsivel kevesebb pengő, mert visszajött a konkurencia is, na de nem sokáig. Pár év után visszaállt a »régi rend« és a mi jó(módú) gazdáink úgy gondolták, hogy a határok szabta jólétük ezek után már életük végéig kitart majd, mert ugye fontos az anyagi biztonság, amiből kivirágzik a boldogság.

Aztán nem úgy lett.

Beneš is posztolt egyet Kassán, na de olyat, ami a mai napig meg-megjelenik nekik, ha a felvidéki magyar görgeti az ujjaival az életét lefelé. Jöttek is menten a faluba a »kisbenešek« és olyan vírusirtást végeztek, kiváltképpen a módosabb gazdák között, hogy menten nem volt se pénz, se vagyon, se boldogság a magyarnak!

Mondogatták is a palóc gazdák a szlovák nyelvű fehér papírokat szorongatva a markukban, hogy talán jobb lett volna akkor nem kimondani, hogy a pénz meg a jólét fontosabb, mint a haza és a nemzet, mert a Jóisten most már nem nyújt feléjük védőkart.
Tanulság: vagyonért, jólétért, tisztségért soha, semmilyen körülmények között ne áruld el a nemzeted és a Magyar Hazát, mert a magyarok Istene méltó büntetést szab ki rád!

Ez érvényes 2020-ban is: a Felvidék aprópénzért nem eladó! Vagy már későn szóltam?…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 20. 04:22
Miért lettek volna a palóc gazdák nemzetárulók? Nem látom az indoklást. Hát nehogy már a nyúl vigye a puskát, hát nehogy már a szúnyog adjon vért. Ez sokkal jobb: "Ne szard le a jövőt, mert utolér, és az szarik majd rád!" https://www.youtube.com/watch?v=brckh3BmBM0
Magyarok Pásztora
2020. június 19. 17:35
A legtöbb hazaáruló pesten van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!