Pénz a kukában

2020. június 16. 07:54

A kosz egyre csak gyűlik, gyűlik.

2020. június 16. 07:54
Marnitz István
Népszava

„A jelek szerint a Fidesz sehogy sem tud zöld ágra vergődni a világ ama kis szegleteivel, amelyek nem anyagukban kereszténydemokraták, pontosabban fideszesek. Minthogy azonban még mindig viszonylag sok ilyen kis szeglet zavarja az idilli képet, sőt egyre több, ezek egyre több törődést igényelnek. Bár kormányunk küzd, intézkedik és kezel, valljuk be, ezek az engedetlen bagázsok inkább csak elcseszik a többre hivatott államférfi napját.

Itt van például a szemét. A kosz egyre csak gyűlik, gyűlik. Valahogy össze kéne szedni. Bár a modern társadalmak e kihívással pár száz éve eséllyel küzdenek, Orbán Viktor világában kevéssé kiemelt téma. Így az alapmegoldást alkalmazta: amit a liberálbolsevikok csináltak, az biztos rossz. Csináljunk hát mindent másképp, mert az csak jó lehet. Mit tettek a komcsik? Hagyták az önkormányzatokat emelni a kukadíjat. Igaz, a házak elől így elkerült a szemét.

Orbánék hát lefújták az – akkor szinte csak fideszes – polgármesteri hivatalokban zajló, belterjes bulit. Központosították az ármegállapítást, megtiltották a magáncégek részvételét és a profitot, illetve befagyasztották, majd tíz százalékkal csökkentették a díjakat. Aztán négy éve a maradék 90 százalékot is elvették az önkormányzatoktól, mondván: jobb, ha a pénz először hozzájuk folyik be, amit aztán ők szépen visszaosztanak. Ez lett a kukaholding. Ha az elmúlt évek során bárki szólni mert, hogy pénz nélkül lassan ránk rohad a szemét, csak bolsevikoztak, rezsiemelőztek, elmúltnyolcéveztek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnólia
2020. június 16. 15:01
Azért mert a Tüttő Kata össze-vissza beszél, sajnáltatja magát és a hülye főnökét, nektek ott a népszaránál lehetne feltenni egy kérdést a haveroknak. El tettszettek küldeni a havi vagy a negyedéves számlát? A népszaránál számlára fizetnek vagy bemondásra? Nincs olyan szolgáltató aki számla nélkül fizetne. Ezt egyszer eljátszották bármilyen könnyesnek próbálja beállítani a Katácska a dolgot, nem fogják az emberek a szemetet a Kossuth térre hordani, hacsak nem gyűlik ott össze az ellenzék.
atila68
2020. június 16. 14:26
Én nem egészen értem amit ír, minden ingatlanom elől elviszik a szemetet, kirakhatok bármit.
lemez
2020. június 16. 11:27
Hazudsz.A pénz a fövárosnál van,de még csak ki sem állitották a számlát ,érdeketek a rendbontás.Mwr idöszwrü lenne egy tüntetés a föpolgármesteri hivatal elé.Gyenge a fidesz,feljelenteni öket,mert baj lesz.
revpet
2020. június 16. 10:08
Ki ez a szemét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!