Matovič beszéde elismeri a jogunkat a fájdalmunkhoz

2020. június 03. 16:48

Öröm már az is, hogy egy utódállamban a megalázás szándéka nélkül beszéltek Trianonról.

2020. június 03. 16:48
Surján László
Facebook

„Igor Matovič szlovák miniszterelnök trianoni emlék-beszédének jelentőségét sem eltúlozni, sem lebecsülni nem okos. Öröm már az is, hogy egy utódállamban a megalázás szándéka nélkül beszéltek Trianonról. Ennek jelentősége annál is nagyobb, mert a szlovák közbeszédben eddig ezt a témát mélységes hallgatás övezte. A beszéd több ponton egybe csengett mind Székely János szombathelyi megyéspüspök pünkösdkor elmondott és nagyrészt Trianonról szóló beszédével, mind azokkal a gondolatokkal, amelyeket a Charta XXI Megbékélés Mozgalom tíz éve képvisel. Az alábbiakban vázlatosan kiemelem a beszéd kulcsfontosságúnak vélt pontjait.

A miniszterelnök megemlítette: június 4-e a nemzeti összetartozás napja, ezzel kimondatlanul is bekapcsolta az egész magyarságot a közös gondolkodásba.

A beszéd elismeri a jogunkat a fájdalmunkhoz. Nem kívánhatjuk, hogy a szlovákok velünk gyászoljanak, de ők se kényszerítsék ránk a maguk örömét: egyik sem lehet őszinte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemoda Buda
2020. június 04. 16:18
Maestro surian, mindig is volt jogod szomorúnak lenni. Fájdalmas is lehettél, akármikor. Ezért aztán sohse vitt el a fekete autó. Nagyokat mondasz, vagy akarsz mondani - oszt egy nagy semmi se lesz belőle. Mint a pálya, amelyet befutottál .... miért nem volt elég az orvosi ?
BőröndÖdön
2020. június 03. 19:38
Laci bácsi,te még élsz? :)
balbako_
2020. június 03. 17:49
Tekintsük első fecskének és a magyar külpolitika sikerének.
cga82
2020. június 03. 17:32
Hosszú idő után végre egy emészthető beszéd. Ettől persze még volna pár dolog, ami nem múlik el magától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!