Kell ez nekünk?

2020. június 14. 07:47

Rasszistává válik előbb Nelson admirális, majd Churchill.

2020. június 14. 07:47
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Amerika e jelenlegi lázálomban amúgy sem több száz éves történelmének egy részét a kommunista időket idézve törölné el. S szellemileg leigázva, e gondolkodást átvéve a múltat végképp eltörölnék már egyesek Európában is. Rasszistává válik előbb Nelson admirális, majd Churchill, leveszik a képernyőről az Elfújta a szél című klasszikust, aztán szép lassan ellehetetlenítenek mindenkit, aki a liberális álom globális uralmának útjában van. E szétesés jegyében már Európában is járványként terjed a világrend jelképeinek felszámolása, és a már említett moralitást fegyverként használva az értékrend átalakítása.

A jelenlegi szembenállásnak van egy amerikai szintje, azzal a konkrét céllal, hogy a polgárháborús helyzet, egy helyi színes forradalom szításával megakadályozzák Donald Trump újraválasztását. Ez a meccs még nem dőlt el. De van egy globális terepe is, amely a visszaszorulóban lévő liberalizmus, a gyengülő transznacionális tőke uralkodásán alapuló kapitalizmus ellencsapásaként is értelmezhető az erősödő illiberalizmussal és az államkapitalizmussal szemben.

Ezt a logikát követi még a republikánusok egy csoportja is, amelyik egyfajta ellen nemzetbiztonsági stratégiát adott ki. Eszerint a világrend javíthatatlan ellenségeit – Oroszországot, Kínát és Iránt – terrorista országgá nyilvánítanák, példátlan szankciókat róva ki rájuk, és felszámolnák a nemzetközi szervezeteket, mert azok hasznavehetetlenek, és új nemzetközi szervezeteket létesítenének, amelyekben csak a »demokráciák« lehetnének tagok.

Hát ide vezet a Minneapolisban történtek nyomán teret nyert gondolkodás. Kell ez nekünk?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. június 14. 15:23
Hitler kemény baloldali is volt, ezt mindig elfelejtik ezek a gyogyósok.
Box Hill
2020. június 14. 11:19
Lincoln elnök se kutya: Amerika a fehér ember számára készült, nem a négerek számára. (211.old.) és legalább huszonegy alkalommal mondta nyilvánosság előtt, hogy ellenzi a feketék egyenlő jogait. Amit leginkább szeretnék, az a szétválasztása a fehér és a fekete fajnak. - mondta Lincoln. (Abraham Lincoln összegyűjtött művei, 2. kötet, 521.old.)
Box Hill
2020. június 14. 11:16
Churchill 1954-ben ezt írta: az országba egyre nagyobb számban érkező színesek jelenléte előbb vagy utóbb a britek nagy részének ellenérzését fogja kiváltani.
Emmanuel Goldstein
2020. június 14. 10:48
Churchill sajnos tényszerűen rasszista volt: https://en.wikipedia.org/wiki/Racial_views_of_Winston_Churchill. Ugyanakkor nagy államférfi is volt, aki jelentősen hozzájárul Nagy-Britannia védelméhez és Európa nácizmus alóli felszabudálásához. A tárgyilagos értékítélethez mindkét tény hozzátartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!