Hello, Joseph McCarthy!

2020. június 29. 08:54

Szeretett hazámban ma olyan boszorkányüldözés folyik, amit Amerika Joseph McCarthy óta nem látott.

2020. június 29. 08:54
George F. Hemingway
Magyar Nemzet

„A revizionista történelem az egyik legnehezebb műfaj. Nemcsak azért, mert a társadalom által évtizedek vagy évszázadok óta elfogadott történelmet kell megcáfolni, hanem azért is, mert távol van az eseményektől, amelyeket új megvilágításba kíván helyezni. Bennem mindig gyanút keltett, amikor a hatalmon lévők újra akarták írni az elmúlt évszázadok, évezredek eseményeinek krónikáját. Az évtizedek során több olyan esettel találkoztam, amikor a győztesek új megvilágításba helyezték vagy csak egyszerűen átírták a múlt történéseit. De csak most találkoztam egy olyan szituációval, amikor a lúzerek próbálják átírni a történelmet. Ez teszi a mai történéseket igazán érdekessé.

Ha van egy olyan tulajdonsága az Amerikai Egyesült Államoknak, amely kiemelkedő és sok társadalom fölé helyezi, az a fantasztikus szólás- és sajtószabadság. Azt mondtam, hogy van?

Volt.

A PC, vagyis a politikailag korrekt beszéd már évek óta téma az Egyesült Államokban. A PC lényege, hogy a társadalom egy része tiltani szeretne minden olyan kifejezést, ami valamelyik kisebbségnek vagy társadalmi csoportnak nem tetszik, mert az számára sértőnek, kirekesztőnek vagy valamilyen tekintetben elítélhetőnek tűnik. Ez a totalitárius gondolkodás vezetett oda, hogy szeretett hazámban ma olyan boszorkányüldözés folyik, amit Amerika Joseph McCarthy óta nem látott. Talán emlékszik az olvasó, hogy McCarthy az 1940-es évek végén, az 50-es évek elején boszorkányüldözést folytatott olyan baloldali vagy baloldalinak hitt emberek ellen, akiket kommunistának, a Szovjetunió ügynökeinek titulált. Ennek a szörnyűségnek lett az eredménye az úgynevezett Hollywood blacklist. Művészeket és másokat fosztott meg évekre a szereplés, a kenyérkeresés lehetőségétől. Most más előjellel, hasonló jelenségeket tapasztalhatunk Abraham Lincoln hazájában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2020. június 30. 09:31
MCCarthy egy hős volt. Nem boszorkányokat üldözött, hanem baloldal, marxista felforgatókat, akik már akkor is a tradicionális társadalmi értékeket rombolták. Ma ezért feketítik és hamisítják meg a szerepét, akár a wikipédia írói, akár hollywoody filmek (mint a Clooney rendezte propagandafilm, a Jó estét, jó szerencsét)
Vakfolt
2020. június 30. 08:35
"Ha van egy olyan tulajdonsága az Amerikai Egyesült Államoknak, amely kiemelkedő és sok társadalom fölé helyezi, az a fantasztikus szólás- és sajtószabadság." Van még ilyen tulajdonsága, Wilson például nem állt ki Trianonban a saját elvei mellett, hazament, és arról se feledkezzünk el, hogy 65.-ban kilóra eladott minket az oroszoknak. Ezek nagyon kiemelkedő tulajdonságok, rengeteg társadalom fölé helyezi, de egyben olyanok alá, mint Belga Kongó és Ruanda.
OberEnnsinnen
2020. június 29. 17:21
Hemingway kicsit rossz hasonlatot hozott, de a lényeg: abban 100%-osan a tényeket írja. KIcsit sajnálom őt, talán inkább lenne a helye Európában, pontosabban: Magyarországon. Ő tette a legtöbbet a magyar futballért, azzal a kevés lehetőségével, amit megszerzett magának. Az MLSZ-nek támaszkodnia kellett volna a meglátásaira, a véleményére.
catalina9
2020. június 29. 16:23
Talán emlékszik az olvasó, hogy McCarthy az 1940-es évek végén, az 50-es évek elején boszorkányüldözést folytatott olyan baloldali vagy baloldalinak hitt emberek ellen, akiket kommunistának, a Szovjetunió ügynökeinek titulált. Ennek a szörnyűségnek lett az eredménye az úgynevezett Hollywood blacklist. Művészeket és másokat fosztott meg évekre a szereplés, a kenyérkeresés lehetőségétől." Rosszul emlékszik Mr. Hemingway! McCarthy látta, hogy a kommunista zsidók hogy fészkelték be magukat Hollywoodba, Los Alamosba (Rosenbeg házaspár stb.) és mert ellene szólni. Aztán, mikor már a hadsereg került volna terítékre, akkor gyorsan leoltották...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!