Csinos kis trükk

2020. június 14. 08:52

Ha rosszul szólalsz meg, az erőszak, ha nem szólalsz meg, az is erőszak.

2020. június 14. 08:52
David Harsanyi
National Review

„Talán észrevetted, hogy egy újabb progresszív szlogen is népszerűvé vált a napokban: »A hallgatás erőszak«. Már nem elég, ha nem jelentetsz meg rossz gondolatokat egy véleménycikk formájában a helyi lapban, immáron aktív bajnokává kell válnod a felvilágosult progresszív álláspontnak is, különben hallgatólagos támogatójává válsz az erőszaknak és a rasszizmusnak.

Ez egy csinos kis trükk: ha rosszul szólalsz meg, az erőszak. Ha nem szólalsz meg, az erőszak. Ha nem úgy szólalsz meg, ahogy azt a progresszivizmus diktálja, az erőszak. Ez az oka, amiért az apolitikus helyi gyepápolási céged e-maileket küld neked, melyben kifejtik elkötelezettségüket a Black Lives Matter mozgalom irányába. Senki sem szeretné, hogy ellenforradalmisággal vádolják meg.
Ez nem sok helyet hagy az eltérő nézeteknek, ugye? Tulajdonképpen bárki a nyilvános tereken, aki nem alkalmazkodik (kivéve azok, akik konzervatív politikai lapoknak dolgoznak, remélhetőleg) azt veszélyezteti, hogy megalázzák és tönkretegyék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. június 15. 10:53
"Ez egy csinos kis trükk: ha rosszul szólalsz meg, az erőszak. Ha nem szólalsz meg, az erőszak. Ha nem úgy szólalsz meg, ahogy azt a progresszivizmus diktálja, az erőszak." És a nem meg nemet jelent! Nem érdekelnek a feketék, eggyel sem találkozok, és ez az egész csinnadratta is rohadtul unalmas.
BőröndÖdön
2020. június 14. 19:12
Ezt már megint hol kukázta a Mandi?
luisbathhelena
2020. június 14. 18:43
Sose gondoltam hogy az orwelli 1984 nyugaton valósul meg. Pedig az eredeti is ott játszódik. Aki nem elég lelkesen tapsol kinyírják. KIm Dzsong Un pedig naplóbejegyzést tesz: Na ugye.....
Csomorkany
2020. június 14. 17:26
Márai pont azért emigrált Nyugatra, mert azt írta (emlékezetből): "az, hogy hallgatásra kényszerítenek, rendben van. Íróknál megszokott állapot. De ezek előbb-utóbb arra fognak kényszeríteni, hogy megszólaljak."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!