A CSI tehet róla, hogy 2020-ban a rendőri rasszizmus ellen kell tüntetni?

2020. június 15. 08:34

A rendszerszintű rasszizmus ellen csak úgy léphetünk fel hatékonyan, ha egyúttal a kapitalizmust is megdöntjük.

2020. június 15. 08:34
Kovács Blanka
Mérce

„Mindennek az útravalója persze nem az, hogy azok az emberek, akik most ellenzik a tüntetéseket, azok biztosan azért nem ismerik fel a rendvédelem hibáit, mert a képernyő előtt töltött szabadidejükben ennek az ellenkezőjéről kapnak bizonyságot, még ha vélhetően vannak is ilyen esetek. És főleg nem az, hogy mindenki egy erőszakos, problémás rendszer cinkosa, aki krimisorozatokat néz. A lényeg inkább azon van, hogy ezek a valóságot torzító produkciók azért dolgoznak egy leegyszerűsített és bevált recepttel, amiből a rendvédelem hibái kimaradnak, mert egyrészt Hollywoodnak kényelmes jóban lennie a hatóságokkal, másrészt meg mert nézők tízmillióit vonzza a képernyő elé estéről estére az igazságszolgáltatás hősiessége, így igencsak drágán lehet eladni a sorozatok közötti reklámidőt.

Ahogy a Colors of Change elnöke is megfogalmazta a tanulmányban, a szórakoztatóipar döntéshozói egyszerűen csak a profit útját követik, vigyen is az bármerre. Készek kompromisszumot kötni bármilyen elvvel, eltaposni bármilyen embercsoportot és megtagadni a külső nyomást a pénzügyi siker érdekében, függetlenül attól, hogy milyen értékeket támogatnak nyilvánosan. Éppen ezért a fő tanulság az, hogy a krimisorozatok léte is csak azt bizonyítja: a rendszerszintű rasszizmus ellen csak úgy léphetünk fel hatékonyan, ha egyúttal a kapitalizmust is megdöntjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 16. 00:53
"Az 1959-es, Érinthetetlenek c. chicago-i bűnűldözésről szóló sorozat karakterei" A fotón az egyik szereplő eléggé hasonlít Keanu Reevesre. Megnéztem, egy Abel Fernandez nevű színész, félig indián, félig mexikói, 193 cm, 1930-2016 közt élt. "Fernandez was born in Los Angeles, California, on July 14, 1930. His mother was Yaqui Indian and his father, Native Mexican. He was the youngest of a large family and lost his mother at birth. He attended Belmont High School in Los Angeles, and at the age of 16, enlisted in the United States Army and became a paratrooper. While there, he won the title, Middleweight Boxing Champ of the Asiatic Forces. In 1950, as an amateur, he won the light heavyweight title in Los Angeles Golden Gloves competition." Tulajdonképpen sírnivaló, hogy miközben tősgyökeres amerikai, sokkal inkább, mint mások, a hadseregben az "ázsiai erőkhöz" sorolták. De hát hasonlóan jártak India őslakói is. Meg Palesztina-Izrael eredeti lakossága. Meg az elcsatolt területek magyarjai.
Dominium Magna Hungaria
2020. június 16. 00:31
Röviden: kommunizmust akarunk
Autofocus
2020. június 15. 23:48
Ügyvéd: Mr. Cartman, ismer ön egy Token nevű fiatalembert? Cartman: Ööö, ja. Ügyvéd: Pontosan ki ő? Cartman: A nigger srác aki a sulinkba jár. Ügyvéd: (idegesen) Nigger? Azt mondta nigger? Niggernek nevezte? Cartman: Dehát nigger. Ügyvéd: Nem, már megint. Egy afroamerikai. Szóval elhatározta hogy megkülönbözteti? Cartman: Én? Ügyvéd: A fasiszta eszmék addig mozogtak magában míg végül kitörtek, mert gyűlőli az afroamerikaiakat. Cartman: Nem is, a hippiket gyűlőlöm. Ügyvéd: MICSODA??? Cartman: Utálom a hippiket meg ahogy a Föld megmentéséről süketelnek, aztán meg fullgázzal kocsikáznak nameg azok a hülye karkötők. Utálom, SZÉTRÚGNÁM A TÖKEIKET!!! Ms. Cartman: Óóó, prüntyőm! Ügyvéd: Tisztelt esküdtek! Ilyen esetekre vonatkoznak a faji törvények. Ez a szörnyeteg bűnt követett el, nem egy személy hanem egy egész faj ellen. Tegyék meg a kötelességüket, küldjék a kövér seggét rács mögé. Cartman: Ne merj kövérnek nevezni segglyuk!
Autofocus
2020. június 15. 23:38
Jimmie Dimmick: És kérdezek valamit! Amikor behajtottatok, láttatok olyan táblát a háznál, hogy "Niggerhulla-tároló"? Jules Winnfield: Jimmie, tudhatod, hogy... Jimmie Dimmick: Láttál olyan táblát a házamnál, amire az volt írva, hogy "Niggerhulla-tároló"!? Jules Winnfield: Nem. Nem láttam. Jimmie Dimmick: És tudod miért nem láttál? Jules Winnfield: Miért? Jimmie Dimmick: Mert nincs ilyen tábla, mert én nem tárolok nigger hullákat, baszd meg! Azért nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!