Védekezés vs. flúgos futam

2020. május 30. 08:36

Mindig a diktatúrakiáltás csodafegyverétől várták, hogy majd megváltozik a politikai hangulat

2020. május 30. 08:36
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Pesti Hírlap

„Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a magyar baloldal a hazai flúgos futam minősített versenyzője, s hasonló generációs élménnyé kezd válni az immár tíz éve tartó vesszőfutásuk. 2010 óta folyamatosan a diktatúrakiáltás szuperfegyverétől várják, hogy végre győztesen kerüljenek ki a politikai versenyből, de mint a rajzfilmbeli főgonosz esetében, az ő ágyúgolyóik is a saját fejükre hullanak vissza.

A baloldal olvasatában diktatúra épült ki Magyarországon a Fidesz 2010-es kétharmados győzelmével, az Alaptörvény elfogadásával, a bankadóval, a rezsicsökkentéssel, az IMF hazaküldésével, az illegális migráció megállításával, s most a koronavírus elleni védekezéshez szükséges rendkívüli jogrend bevezetésével is. Ők mindig a diktatúrakiáltás csodafegyverétől várták, hogy majd megváltozik a politikai hangulat: a Kormány leszerepel, ők népszerűvé válnak. Miközben az nem fontos számukra, hogy mi a jó az országnak.

Viszont sosem volt olyan látványos a csodafegyver felsülése, mint most, amikor a Kormány visszaadja a különleges felhatalmazást. Nemhogy nem épült ki önkényuralom Magyarországon, de még a járvány első hullámát is sikerült jól kezelni. Utóbbinak, reméljük, a baloldali politikusok is örülnek. Voltak ugyanis sajnos ezzel ellentétes megnyilvánulások is. Az előbbi körülmény viszont igazi politikai csőd a baloldal számára. Hiszen nehéz mit kezdeni a felmerülő logikai problémával: ha a különleges jogrend bevezetése hozta el Magyarországra a diktatúrát, akkor annak végeztével helyreáll a demokrácia – diktálja egyszerre a józan ész és a formális logika.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. május 30. 12:57
Tíz éve diktatúra? Csakhogy a koronavírus törvénynél elszólták ám magukat! Azért küzdenek, hogy MEGMARADJON a jogállam, demokrácia stb., EZÉRT nem szavazzák meg, - mondták! Tehát ezzel kiderült megint tíz évnyi hazug mantrájuk! Amúgy Zorbán be is szólt nekik! Jól tette! Flúgos az ellenzéknek nem nevezhető ellenség!
Megtalálta
2020. május 30. 12:00
Az igénytelen ballib szavazónak megfelel az, hogy 10 éve ugyanazt az ócska szemetet hallgatja, a diktatúrázást, ez kielégíti az igényeit. Primitív egy állatfajta, de ha nekik ennyi elég, felőlem csinálják.
BőröndÖdön
2020. május 30. 10:53
Hitvány,tolvaj rezsim.
furunkulus13
2020. május 30. 10:14
Reszkessetek magyarok! Jön a minden eddiginél szörnyűbb diktatura! Jön a rémisztő Müller Cecilia!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!