Napirenden vagyunk

2020. május 07. 07:24

Európának nincs foga.

2020. május 07. 07:24
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„A Fehér Kobra, a Király Kincsének hatalmas őrzője majdnem két és fél méteresre nőtt, de nem volt foga. Ezt persze titkolta, mert ha kiderül, akkor többé nem féltek volna tőle, és a népek széthordták volna a Király Kincsét. Kiplingnek fogalma sem volt róla, de pontosan írta le az Európai Uniót: mesés kincsen ül, de nincs méregfoga. Nem kihullott neki, mint a Dzsungel könyvében, sose volt. Sokáig titkolta, de már nyilvánvaló, hogy képtelen mit kezdeni a kincseit dézsmálókkal. Ők ettől elszemtelenedtek, egyre többet markolnak, és egyre kevésbé tartanak a Fehér Kobra dühös sziszegésétől.

Az Európai Parlament a jövő héten újra napirendre tűzi a jogállamiság magyarországi helyzetét. A portugál Ruí Tavares és a holland Judith Sargentini után most a francia Gwendoline Delbos-Corfield próbálja meg rábírja Európát, hogy tegyen valamit az áttetszően vékony lepellel takart magyarországi egyeduralommal. Mindenkinek világos minden: 2010-es választási győzelmét kimaxolva Orbán Viktor egyszemélyes politikai és gazdasági hatalmat épített ki, deklaráltan fütyül minden külső tanácsra és bírálatra, ellenben szívlapáttal pakolja saját rezsimjébe az európai adófizetők pénzét. Mindezért csupán azzal fizetett, hogy Jean-Claude Juncker – csak félig tréfásan – diktátornak szólította, és a kamerák előtt képen törölte. Megalázó, de mint a példa mutatja, túl lehetett élni. Van az a pénz.

A kérdés nem is az, hogy Orbánnak miért nem sül le a bőr a képéről, miért hagyja magát pofozni, hanem az, hogy az Unió miért nem üti keményebben. Arra nem hivatkozhatnak, hogy nem kaptak időben figyelmeztetést. Brüsszeli meghallgatásokon már a »médiaalkotmány« elfogadásakor, 2010 őszén elhangzott, hogy a veszély nem fog megállni Hegyeshalomnál. Ha hagyják, ha ezt meg lehet tenni egy tagállamban, akkor a többiben is meg fogják majd próbálni. Lám, Ausztriában a félnáci Strache is olyan médiát akart magának, amilyen Orbánnak van, cserébe állami megrendelésekkel fizetett volna, mint példaképe tette előbb Simicskával, most meg Mészárossal. Az EU nem lőtte le Orbán kísérleti léggömbjét, így ő és mások is megtudták, merről fúj a szél. Azóta múltak az évek, és a probléma, ahogy az előre látható volt, egyre súlyosabb, a helyzet viszont egyre egyszerűbb lett: Európának nincs foga.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2020. május 07. 17:13
És hogy nem sül le valakinek a bőr a képéról (idézet a szerzőtől) beállni Magyarország hazug támadásai mögé?
furunkulus13
2020. május 07. 17:08
Horváth elvtárs! A baj nagyobb mint képzeled! Szegény EU nem tud mit kezdeni azzal a kőkemény realitással , hogy a ti összes óhéber nyavalygásotok, átkozódásotok, és szakálltépésetek ellenére ez a rohadt, reakciós, földhözragadt magyar nép már háromszor visszaválasztotta a hatalomba, méghozzá kétharmaddal a tirannus Orbánbasit!! Ő meg pofátlanul szárnyal, egyik siker a másik után, most éppen járványfronton! Még a virusok se igazi antifasiszták!!
Vakfolt
2020. május 07. 15:15
A Fehér Kobrának igenis volt foga, csak éppen a méreg már nem volt benne, az száradt ki, amúgy a hasonlat megteszi. De innentől már megint baromságba kanyarodik szegény ökör. tldr
puszika
2020. május 07. 11:51
Azt hiszem Horváth elvtárs ebből a szösszenetből kiderült kinek nincs foga. NEKED FIRKÁSZ!! Mert olyan témába haraptál amelyikkel sem szellemileg sem fizikailag nem tudsz megbírkózni! Ebből gyomor problámáid lesznek. Fekélyed lesz az állandó idegességtől,hogy Orbán még mindig hatalmon van/immár TÍZ ÉVE/ és várható még néhány ciklus is. Mondjuk fogsort kellene csináltatnod,de nem találsz fogorvost mert ilyen szellemi idegbeteg pácienssel nem foglalkoznak. Marad a beteges csócsálás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!