Megmutatjuk, kik állnak két nagy álhírgyár-oldal mögött

2020. május 16. 16:09

A terjesztéshez a jó öreg Zuckerberg-bázist használják.

2020. május 16. 16:09
Füssy Angéla
Pesti Srácok.hu

„Tehát hogyan működik a rendszer? Egy szép kis csoport évek óta él kiválóan az Orbán-gyűlöletből. Írnak pár kamuhírt, hangzatos címekkel. A saját weblapjukat telepakolják a Google-hirdetésekkel. A terjesztéshez a jó öreg Zuckerberg-bázist használják, akik örömmel biztosítanak felületet ugyanannak a körnek, akár több tucatnyit is, hogy legyen hol osztani. Mit is? Egyfelől a saját oldalakról származó tartalmakat, benne a minden kattintással forintokat csengető hirdetésekkel, és ha ez nem lenne elég, még azoktól is beszedik az osztásért a díjat, akiknek politikai érdeke, hogy terjedjen a gyűlölet és a hazugság.

Megkerestük a két, néven nevezett személyt, hogy az újságírói tevékenységükről és az általuk üzemeltetett portálokról, Facebook-csoportokról kérdezzük őket. Azt is szerettük volna tudni, hogy a reklámbevételeket hivatalos cégként hívják-e le, annak ki a tulajdonosa és adózik-e a bevételek után, de Facebookon küldött megkeresésünkkel annyit értünk el, hogy Gál például e cikk szerzőjét, aki a megkeresést küldte, mindkét profiljáról letiltotta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. május 18. 09:55
A hazai kormányhaveri médiában már nem a Russia Today, hanem a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó V4NA hírügynökség meséli a nemzetközi híreket, a balkáni ügyfelek pedig regionális dezinformációs tényezővé tehetik Orbán Viktor spindoktorát. A V4NA viszont egyelőre inkább sufniszájt, mintsem egy új Reuters. https://atlatszo.hu/2020/05/18/balkan-szerte-teritik-a-habony-muvekben-kikevert-valosagot-megis-kudarc-a-v4na-projekt/
bagira
2020. május 18. 00:35
Nem csak a cukorbázis az álhírgyártó hanem sok sok gyurcsány seggnyalók a terjesztők ,gyurcsány facebookról leszedik onnan adják tovább, hol ott a szerencsétlenje a kádári időkben olyan nyomorult volt hogy fűbe kapaszkodott úgy szart .Közben leszázalékolták sírt érte ,leszázalékolva Amerikában 14 évet mint idős magyar zsidó migránsok után mosta a szart . Megszedte magát majd haza jött , itthon azóta egyfolytában Orbánt szidja rágalmazza ,holott gyurcsány éra alatt Amerikába ment a nyomor elől. https://www.facebook.com/gaborne.macsai?epa=SEARCH_BOX Körökhöz tartozik A Gellért hegyi, külkeres óvodából az ég felé: Bochkor Gábornak és Kanyó Lászlónak is a hírszerző apák taposták ki az ösvényt. Cikkünk első részében bemutattuk, hogyan került a két egykori hírszerző Kanyó András és Bochkor Jenő fia a Danubiushoz. Nem csak a kezdeti lépésekhez kellett a jó kapcsolat és bekötöttség. Kanyó László végig apja útját követte: utóbbi a rendszerváltás után saját PR céget alapított, amiben fia is benne volt, aki a Danubius után szintén ezen a területen helyezkedett el. Cégről cégre járt, később az egyik legnagyobb vállalathoz került. Az öreg Kanyó közben lejárató könyvet írt Mindszenty bíborosról és Horthyról is, utóbbihoz felhasználta Horthy Istvánnét is, aki szerint az egykori hírszerzőtiszt átverte őt, hogy befeketítse a kormányzó nevét. A Kanyóéknál jóval ismertebb Bochkor Gábor ritkán beszélt kivételezett helyzetéről, de megnyilatkozása szerint természetesnek vette, hogy anyja révén a Gellért-hegyi, külkeres óvodába járhatott. Egy interjúban azt is elmondta, hogy a szintén a kivételezetteknek lehetséges Humboldt Egyetem után nem is akart rádiós lenni, de apja egyik barátja, a Rádió korábbi berlini tudósítója odavitte. Ez szinte biztosan a népszerű Fikár László volt Ács fedőnéven szintén az állambiztonság egykori embere. A legérdekesebb (és jól mutatja a hálózat működését, körforgását), hogy 2003-ban Kanyó László is majdnem berlini tudósító lett. Kondor Katalinék őt akarták odaküldeni, és éppen egy újabb hálózati rádiós, a korábbi moszkvai és washingtoni tudósító fúrta meg. https://pestisracok.hu/a-gellert-hegyi-kulkeres-ovodabol-az-eg-fele-bochkor-gabornak-es-kanyo-laszlonak-is-a-hirszerzo-apak-tapostak-ki-az-osvenyt/
syphax
2020. május 17. 08:03
A GYŰLÖLETGYÁRTÁS NAGYMESTEREI MINDIG MÁSOKAT VÁDOLNAK GYŰLÖLKÖDÉSSEL.
syphax
2020. május 17. 08:00
P.S: LÉNYEG: MIKÖZBEN ŐK GYÁRJÁT--JÓLFIZETETTT ALKALMAZOTTKÉNT--AZ ELEVEN STUUPERGYŰLÖLETET, EZENKÖZBEN ŐK MAGUK GYŰLÖLKÖDNEK LEGINKÁBB ÉS MINDENEK FÖLÖTT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!