Kell-e nekünk magyar állampolgárság?

2020. május 09. 15:36

A különböző nemzetközi tapasztalatok jól mutatják, hogy az egyes országoknak vajmi kevés félnivalójuk van bármitől is a kettős állampolgárságot illetően. A legékesebb példa éppen Románia vagy Szerbia esete, ahol, valljuk be, ilyen témákban meredek paranoid viselkedést szoktak tanúsítani, ez mégse tartozik az ilyen viselkedések közé.

2020. május 09. 15:36
Csonka Ákos
Felvidék Ma

„A különböző nemzetközi tapasztalatok jól mutatják, hogy az egyes országoknak vajmi kevés félnivalójuk van bármitől is a kettős állampolgárságot illetően. A legékesebb példa éppen Románia vagy Szerbia esete, ahol, valljuk be, ilyen témákban meredek paranoid viselkedést szoktak tanúsítani, ez mégse tartozik az ilyen viselkedések közé.

Abban persze igaza van Gyimesinek, hogy minden bizonnyal nem fogja akarni mindenki felvenni az állampolgárságot. Abban is, hogy ugyanolyan uniós, ugyanolyan erősségű és biztonságú állampolgárságként a gyakorlati haszna vajmi kevés. De épp ez benne a lényeg, hogy ez egy érzelmi gesztus azoknak a részéről, akik így szeretnék megélni és kifejezni a magyarságukat.

Sőt, még csak attól sem kell nagyon tartania sem Szlovákiának, sem a szlovák kormánynak, hogy majd átmennek a magyarok szavazni a választásokon – bár egyébként Pozsonynak ehhez nem sok köze van – de hogy nemzetbiztonsági kockázattól való félnivalójuk nincsen, abban biztosak lehetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2020. május 10. 04:12
Folytatás. Ez Szlovákia lakosságának kb. 12%-a volt.
figyelő4322
2020. május 10. 04:06
Nem tudom, van-e elég szlovák szerte a világban, aki megtartotta az etnikumot - és főleg a nyelvet. Ezért nem forszírozzák a kettős állampolgárságot külföldi szlovákoknak. Hiszen még szlovákia 100 évvel ezelőtti lakosságának is legalább 40%-a Magyarul beszélt. Persze, hogy az elitek félnek a nagytömegű, asszimilálatlan Magyar népességtől a déli határon! Az a milliónyi Magyar, akit lemészároltak, kitelepítettek, beolvasztottak, nem elég nekik. A maradékot is el akarják sorvasztani vagy elüldözni.
Akitlosz
2020. május 09. 23:36
Valljuk be, a kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek! Ha kitör a háború a két állampolgárságuk országa között, akkor vajon melyik oldalán fognak harcolni és melyik ellen? Ezt előre biztosan nem lehet tudni, főleg nem mindenkinél. De békében is jóval alkalmasabbak például kémnek, mint mások. Vajon miért is tilos megtudniuk a választóknak, hogy az országgyűlési képviselőknek milyen állampolgárságaik is vannak?
Robur
2020. május 09. 22:42
Ezt köszönhetjük a tetű orbán jóbarátjának, annak a ficonak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!