Hogyan készül a fake news? – A semmiből születnek feketéket nyomorgató neonácik a haladó médiában

2020. május 11. 15:02

Történt, hogy a 444.hu ismét megnyilvánult.

2020. május 11. 15:02
Tutiblog
Pesti Srácok.hu

„Történt, hogy a 444.hu ismét megnyilvánult. Ami ebben az esetben szerencse, mivel ők szállítják be nekünk a hulladék, politikai megrendelésre készült, újságírásnak nevezett agitációs propagandát külföldről. Ők fordítják le azokat a cikkeket, amikre mi magunktól sosem kattintanánk, mert nemcsak az időnk véges, hanem a türelmünk is. A segítségükkel most bepillantást nyerhettünk a haladó fake news gyártás rejtelmeibe, amiért sosem szűnünk meg nekik hálásak lenni. Illetve Gyurkabácsinak, mert az ő pénzéből csinálják ezt a foshalmot.

A mese úgy szól, hogy egy afroamerikai képviselőasszony megijedt a neonáciktól, akik nemrégiben felfegyverkezve tüntettek a michigani törvényhozás épületében, ezért aztán fekete testőrségével fegyverekkel vonult fel, hogy biztonságban érezhesse magát. A történet mindenben megfelel a haladó költészet szabályainak, vannak benne nácik (akik a filmekben magasak, szőkék és erőszakosak), vannak benne elnyomott feketék és egy okos, szemfüles fekete képviselőasszony hős, aki trükkösen a saját fegyverüket fordítja a gazfickók ellen. Nem lennénk meglepve, ha az Obama házaspár tulajdonában lévő produkciós cég nemsokára ebből is didaktikus propagandafilmet gyártana a Netflixre. Persze semmi nem így történt, de ennek –  legyünk őszinték – semmi jelentősége.

A mesét legyártották, a haladó média tovább színesítette, a közösségi média letiltja az alternatív hangokat, a legkisebb, a valóságra rákövesített liberális propagandaréteget nem igazán kapargató polgár pedig mind megetette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2020. május 12. 06:48
Ez a néger nő nem jól csinálja. Sokkal szimpatikusabb az áldozat szerep. Keressen egy fehér gettót, no go zónát, ott veresse össze magát. Garantált a siker. (Amíg keresi, addig béke és nyugalom honol...)
sozlib_abschaum
2020. május 11. 19:30
A 444 a szemétdombra való mint a többi szaros gyuri csicskásai!
zsanett-kúnrum
2020. május 11. 18:45
A tudományos liberalizmus követelménye a valóság szánűzése, ha úgy nem megy, akkor száműzik
Flagellator1974
2020. május 11. 16:07
A "reggel, délben meg este" klasszikus esete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!