Farkasházy megint megmutatta milyen a tudálékos és humortalan vicceskedés

2020. május 09. 09:58

A legbántóbb állítása az volt, hogy én olvasom a Hócipő című újságot.

2020. május 09. 09:58
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Farkásházy Tivadar válaszolt az Antall Józsefet méltató, a rendszerváltoztatás utáni első országgyűlésről szóló publicisztikámra. Sok állítást megfogalmazott írásában, alapvetően arról, hogy a szárszói értelmiségnek mindenben igaza volt, hogy a Demokratikus Charta milyen jó dolog volt és, hogy az MDF antiszemita volt. A legbántóbb állítása ugyanakkor mégiscsak az volt, hogy Farkasházy megvádolt azzal, hogy én olvasom a Hócipő című újságot. Illő tisztelettel jelezném, hogy nagyon kevés magyar emberre igaz ez állítás eleve, főleg abból a generációból, aki egyidős a szárszói sátorral. Szerencsére most már nem is kell Hócipőt olvasnom, hiszen ha kíváncsi vagyok milyen a tudálékos és humortalan vicceskedés elég csak újra olvasnom válaszpublicisztikáját. Farkasházy és a Magyar Narancsban a Kádár-rendszer humoráról ömlengő Lengyel László megmutatja milyen igaza volt Antall Józsefnek, amikor Lengyelt és társait »senki által meg nem választott politikai mikiegereknek« nevezte. Antall József ebben is követendő példa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2020. május 09. 22:08
Ungár Péter mostanában egész jókat mond. Persze, nem tudom, hogy ő csak a Heller-Farkasházy-féle Szárszóról tud-e, vagy hallott-e valamit az 1943-as eredeti Szárszóról is? (ahová szintén megpróbáltak beférkőzni a komcsik). Valóban bátorságnak tűnik részéről Frakasházyt helyre tenni, de még nagyobb bátorság lett volna ha nem most teszi, amikor gyakorlatilag Farkasházy és az ő "Szárszója" már súlytalanná vált, hanem mondjuk pár évvel ezelőtt.
packó_
2020. május 09. 21:14
Olvastam a Válaszban Ungár írását. Több okból is nagyon örültem. Most azt emelném ki, hogy szinte teljesen új helyet fog a MAI magyar politikában: visszalép a FIDESZ előtti jobboldali gyökerekhez. Itt tényleges politikai űr van. Ha ezt Ungár megpróbálja betölteni (vélhetően nem az LMP mai állapotával), akkor sok sikert kívánok neki! Nade egyenlőre nyilván a ballib reakció érdekes. Elolvastam a Farkasházy válaszát és amire a végére jutottam, elfelejtettem, hogy mi volt az elején. Annyira gyenge írás. De mégis van egy nagy jelentősége: Az 5000 család Farkasházyval iratott választ Ungárnak. A hócipős azért elég súlytalan figura. Arra alkalmas, hogy mondjuk egy védtelen Müller Cecília elleni libsi gyűlölethullámot elindítson, de arra a legkevésbé sem, hogy a megszólalásának politikai súlya legyen. Ungár tehát tud valamit. Valamit, ami megakadályozza a libsiket, hogy keresztre feszítsék Antalt tisztelő szavaiért. Kíváncsian várom a folytatást.
pollip
2020. május 09. 16:21
Akkor egyetértünk.
Hannibal
2020. május 09. 16:05
Na ja, mutatja az öreg Teddy intellektuális képességeit, hogy ilyen ziccert ad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!