„Egyesülve a sokféleségben”

2020. május 08. 18:13

Fennállásának több mint fél évszázada alatt az EU rendkívüli sikereket ért el.

2020. május 08. 18:13
Molnár Zsolt
Hírklikk

„Május 9. Európa napja. Az európai béke és egység ünnepe. Európában ezen a napon ért véget a második világháború, amely milliókat tett földönfutóvá, országokat és városokat rombolt le és közel 60 millió embert pusztított el. Ezen a jeles napon a nácizmus-fasizmus felett aratott győzelemről emlékeznek meg világszerte.

Schuman francia külügyminiszter öt évvel a második világháború európai befejeződése után vetette fel a mai EU elődjének tekinthető Európai Szén- és Acélközösség, a Montánunió létrehozását.

Schuman akkor az mondta: »Ahhoz, hogy a békének meglegyen minden esélye, először egyetlen Európa kell. Immár nem puszta szavakra van szükség, hanem tettre, egy vakmerő és konstruktív akcióra«. Majd hozzáfűzte, hogy a kezdeményezésből »születik majd meg Európa, egy szilárdan egybeforrt és erősen összeácsolt Európa«. Fennállásának több mint fél évszázada alatt az EU rendkívüli sikereket ért el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. május 09. 00:27
"Fennállásának több mint fél évszázada alatt az EU rendkívüli sikereket ért el." A marxizmus, leninizmus útján.
nemecsekerno_007
2020. május 08. 21:36
Molnár Zsolt, MSZP. Mi a faszt akartok?!?
Mich
2020. május 08. 21:00
Fennállása óta az MSZP kudarcot kudarcra halmozott. Ehhez MolnárZs is tevékenyen hozzájárult.
zakar zoltán béla
2020. május 08. 20:58
Ál szKÍNhead az Árpy bácsi tüntetésről...PASSZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!