A koronavírus nyomán kialakult helyzet újabb migrációs hullámokat indíthat el Európa irányába

2020. május 14. 17:00

Az Európai Uniónak mindent meg kell tennie annak érdekében hogy ne induljanak ki Észak-Afrikából újabb migrációs hullámok.

2020. május 14. 17:00
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

„Spanyol kezdeményezésre 14 EU-s külügyminiszter vitatta meg videókonferencia keretében a Földközi-tenger térségében kialakult helyzetet.

Ez a térség már a világjárvány kitörése előtt is komoly nehézségekkel nézett szembe, azóta pedig a problémák csak még súlyosabbak lettek. A koronavírus nyomán kialakult helyzet újabb migrációs hullámokat indíthat el Európa irányába, melyek a biztonsági és kulturális kockázatokon felül már egészségügyi fenyegetést is jelentenek.

Az álláspontunk világos: az Európai Uniónak mindent meg kell tennie annak érdekében hogy ne induljanak ki Észak-Afrikából újabb migrációs hullámok, ehhez pedig két dolgot kell tenni. Szigorúan meg kell védeni a határainkat, és fejlesztéseket kell végrehajtani ott, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik erre. Magyarország mindebből kiveszi a részét: több észak-afrikai országban nyújtunk segítséget az ivóvíz ellátás biztosításához és az egészségügyi rendszerek működőképességének fenntartásához.

Mindemellett 1200 észak afrikai fiatalnak adunk ösztöndíjat magyarországi egyetemeken és eddig 22 millió euróval támogattuk az üldöztetést elszenvedő keresztény közösségeket. A visegrádi országokkal együtt 35 millió euróval segítjük Líbiában a járvánnyal szembeni védekezést és a határok őrizetét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. május 15. 17:20
Robokuty,neked Ferihegyen kell számolgatnod a kínai maszk bálákat...:)
monuskaroly
2020. május 14. 20:11
Legújabb döntés szerint 4 hét tranzit zóna tartózkodás után be kell engedni a migránsokat az országba, mivel a szerbek nem engedik őket vissza, így zárt tábornak minősül és az nem EU. conform. Ez így akkor rendben van ugye?
János bácsi
2020. május 14. 20:00
Ne má. Épphogy elmúlik a járvány oszt most meg újra itt vannak a migráncsok? :D
Secnir
2020. május 14. 18:55
szíjjártó: Az Európai Uniónak mindent meg kell tennie annak érdekében hogy ne induljanak ki Észak-Afrikából újabb migrációs hullámok. ... Az álláspontunk világos: az Európai Uniónak mindent meg kell tennie annak érdekében hogy ne induljanak ki Észak-Afrikából újabb migrációs hullámok, ehhez pedig két dolgot kell tenni. Szigorúan meg kell védeni a határainkat, és fejlesztéseket kell végrehajtani ott, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik erre. Magyarország mindebből kiveszi a részét: több észak-afrikai országban nyújtunk segítséget az ivóvíz ellátás biztosításához és az egészségügyi rendszerek működőképességének fenntartásához. hm most azon gondolkozom, hogy 2018-ban vagy 2019-ben vétózta-e meg szíjjártó (és orbán) azt, hogy az EU segítsen az észak-afrikai államoknak ottartani a migránsokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!