A jövőnek Romániában – nincs jövője

2020. május 07. 13:44

Három évtizednyi demokrácia után a román politikusok semmit sem változtak, megint csak a „magyarveszéllyel” riogatják választóikat.

2020. május 07. 13:44
Bogdán Tibor
Maszol.ro

„Eddig sem bíztam a korrupt, önös érdekeket szolgáló, szavukat soha be nem tartó román politikusokban, most azonban immár a leghalványabb reményem sincs arra, hogy valaha is megváltoznak, hogy valamikor, akár a távoli jövőben is, jót is várhatnánk tőlük, hogy egyszer majd normális politikát folytatnak majd.

A lassan ezer halottat követelő koronavírus-járvány, az országot fenyegető gazdasági csőd idején, 300 ezer munkahely felszámolása után a román politikusok legnagyobb gondja még most is az, hogy a magyarok elrabolják Erdélyt! Három évtizednyi demokrácia után, 16 évvel és 13 esztendővel azt követően, hogy az ország tagja lett a NATO-nak és EU-nak, a román politikusok semmit sem változtak, megint csak a »magyarveszéllyel« riogatják választóikat. Igaz, Romániában ez a legegyszerűbb módja a népszerűségnek – és ráadásul nem is kell érte tenni semmit!

Erdély elrablásának őrületét legutóbb Klaus Iohannis államfő dobta be a köztudatba – aki állítólag normális Romániát akar. Legutóbbi magyarellenes nyilatkozatával viszont sikerült elérnie, hogy a jövőben a román parlamenti pártok minden olyan törvényt leszavaznak, amely a legcsekélyebb engedményeket tenné a kisebbségeknek. Máris »sikerként« könyvelheti el, hogy a szociáldemokraták jogszabályt dolgoznának ki az autonómiára vonatkozó bármilyen törvénytervezet parlamenti benyújtása ellen.

Nem tudom eldönteni, velem van-e baj vagy azzal az államelnökkel, aki ezt tartja »normális Romániának«”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. május 08. 09:08
"Három évtizednyi demokrácia után a román politikusok semmit sem változtak, megint csak a "magyarveszéllyel" riogatják választóikat." Mindenkinek van valami heppje. A mi Orbánunk menekültekkel riogat és a kereszténység bukik... de a magyarság sosem hal ki. Melyik rosszabb?
galancza
2020. május 07. 18:53
...ha rajtad múlna akkor a határ a Tiszánál lenne...és ott fetrengenél cujkától elbutulva örömmel örjöngve....
galancza
2020. május 07. 18:51
Húúúú b.szd meg de meg írtad!Arról röfögjél hogy hunoráék(gyengébbek kedvéért béláék) mennyi magyargyülölő intézkedésben vettek részt az elmúlt 30 évben............lehet és kell is fikázni a szász elnököt meg a többit,csak az a gond hogy hunorék veled az élen sokkal többet ártottatok az erdélyi magyarságnak az elmúlt 30 évben.....arról röfögjél hog yhunorék brutálisan résztvettek az Úz völgyi mutatvány megszervezésében,meghogy a dobrudzsai cucdem szavazók vitték be őket az ez parlamentbe.Arról is röfögjél hogy hunorék törvénytelenül hizták létre a mvhelyi magyar gimnáziumot,tehát tudták hogy bármikor megszüntethető,és röfögjél arról hogy hogy hogyan dobták oda Mvhelyt a románoknak 15-20 éve a polgi választásokon....meghogy a pénzügykutatós pesti l.lászlóval mocskolta M.o.-ot 2é éve hunor és béla,mertugyebár Románia demokratikusabb,multikulturálisabb,jogálamobb mint M.o.-----------miről ugatsz te sz.rházy?........
Takita
2020. május 07. 18:31
Szinte minden héten előkerül valamilyen magyarellenes megnyílvánulás a román politikai elit részéről. A magyar válaszokból mintha az derülne ki, hogy a felháborodáson kívül nincs is más eszközünk. Persze mert a balkáni fanarióta álnoksággal szemben kulturált európai módon, demokratikus és parlamenti módon próbál fellépni a magyarság. Ez láthatóan egyre kevésbé megy. Hát legyen más eszköz is. Nem erőszakos,erről szó ne legyen! De vannak belpolitikai lehetőségek is.Meg mások is. Élni kell vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!