Tisztázzuk Carl Schmitt szavait!

2020. április 28. 13:46

Ostobaság és tudatlanság az 1933-as német törvényt emlegetve támadni a kormányt.

2020. április 28. 13:46
Gedeon Magdolna
Magyar Nemzet

„A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény miatt a kormány ellen valóságos hajtóvadászat indult. Az NGO-k és a balliberálisok végtelenített szappanoperája szerint csak ott van jogállam, ahol ők vannak hatalmon, ahol olyan törvényeket hoznak, melyek a saját elvárásaiknak megfelelnek. Egyébként fennáll a veszélye annak, hogy a Föld visszafelé kezd forogni. Mindez már a könyökünkön jön ki.

A törvény bírálóinak ártó szándéka, a magyar kormány ellen indítani kívánt eljárások koholt jellege azonban most azáltal is egyértelművé válik, hogy prekoncepciózusak, tehát az általuk előre feltételezett kormányzati intézkedések miatt törnek pálcát a kormány felett. A »szakértők« az állásfoglalásaikban ugyanis azt feltételezik, hogy a kormány a törvény alapján majd – visszaélve hatalmával – felszámolja a már nem is létező jogállamiságot Magyarországon, és ki tudja, milyen, az állampolgárok jogait sárba tipró, a törvényeket felülíró rendeleteket fog alkotni az idők végezetéig.

Ezt a felfogásukat terjesztik világszerte, ami – ahogy arról naponta újabb hírt hallunk – fogékony fülekre talál. Ha pedig majd nem igazolódnak be »szakmai aggodalmaik«, egyszerűen vállat vonnak, és másik lejáratókampányt indítanak. Ezért hiába minden valós szakmai ellenvélemény, csak a saját verzió­jukat fogják fújni.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény lényege ugyanis az, hogy a kormány hosszadalmas jogalkotási procedúra nélkül, gyorsan és hatékonyan tudjon intézkedni a járvány kezelése érdekében, és rendeletei a járvány végéig hatályban maradhassanak. Ezért a kormányt valójában csak akkor lehetne a demokrácia, a jogállamiság stb. felszámolásával vádolni, ha a járvány elmúltával továbbra is megtartaná a különleges jogrend által számára biztosított jogosítványokat, és a veszélyhelyzetben meghozott rendeleteit – amelyek egyébként az alaptörvény értelmében a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat veszítenék – önhatalmúlag továbbra is hatályban tartaná. A járvány idején hozott rendeletek arányosságát és célszerűségét is csak az adott helyzet ismeretében, utólag lehetne megvizsgálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. április 28. 18:35
"Ostobaság és tudatlanság az 1933-as német törvényt emlegetve támadni a kormányt." Nem is kell, ott van nekünk az 1949-es Rákosi-féle alkotmány. Az a Fidesz szellemi előde. A Fideszben nem sok nemzeti van: a külhoni magyarok választóként kellenek neki. A Fidesz nem is rasszista: a zsidók, cigányok éppúgy kedvesek neki, ha politikai hasznot remél tőlük.
istvanpeter
2020. április 28. 14:59
Mindez a szokásos propaganda- és információs terror, amit a liberális bolsevikok alkalmaznak a világuralmukat nem támogató nemzetek ellen.
3M..
2020. április 28. 14:57
Ez a hajó már elment. Lengyelország és Magyarország, gyűlölik egymást. Én pedig személy szerint, mindig is megvetettem a Magyarországot megszállókat. Szebb Jövőt!
zakar zoltán béla
2020. április 28. 14:27
Gedeon Magdolna tudja, mit beszél! A bírálók ravaszkodnak, de agyuk Apró! Íme egy másik nő, aki bizonyítja a Kövér elleni X-edik köteles beszéd hazugságait! A 16 éven felüli lakosság (kb) 8 millió 95-98 %-a azt se tudja, hogy ki volt az a Schmitt. Hitler és lenin, Sztalin is ködbe vész(40-60 %), Goebbels,...Brezsnyev...Reagen, Blair,...Könnyű így etetni a balga RTL-TV2-atv(Fórum )-...népét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!