Te vidéki, ostoba tahó!

2020. április 18. 19:15

Bruck Gábor szerint Orbán szavazóinak a többsége elszigetelten, bezárva él, leginkább vidéken és úgy száz év választja el őket Európától.

2020. április 18. 19:15
Néző László
Sonline

„Ha Ön vidéken él, Ön egy komplett idióta. Őrült. De ez a kisebbik baj. Ezen kívül Ön ostoba, primitív, szűklátókörű, rasszista és idegengyűlölő. Magyarán egy vidéki tahó. Természetesen ezt nem mi mondjuk. Ezt a Népszava nevű pártpropaganda faliújság mondja. Abban is egy Bruck Gábor nevezetű, önmagát egykor kampánygurunak tartó senkiházi a Fidesz szavazóiról.

Bruck arról értekezik igen hosszan az említett kiadványban, hogyan győzhető le a Fidesz 2022-ben. Mindez teljesen érdektelen, annyi sületlenséget hord össze, hogy jobb szerkesztők úgy vágták volna írását kukába, hogy nyoma se maradjon. Szerinte a következő választáson legyőzhető a Fidesz, ha az ellenzék ezt meg azt teszi. Ez a százezredik hasonló elemzés az elmúlt tíz évben, szóra sem érdemes, Bruckról tudjuk, hogy az SZDSZ-t, majd az MSZP-t szakértette. Volt például a hírhedt Demszky Gábor tanácsadója is, meg is látszott a városon.

De mondom, mindez teljesen lényegtelen lenne. De ez a Bruck nevű mindeközben a Fidesz szavazótáborát is elemzi, s amit róluk mond azon kívül, hogy világosan kirajzolódik belőle az ellenzék egy részének gondolkodása, akik nem hogy nem értik, de nem is akarják érteni a magyar embereket -, színtiszta kirekesztés, gyűlölködés, már-már rasszizmus. Szerinte »Orbán szavazóinak a többsége elszigetelten, bezárva él, leginkább vidéken és úgy száz év választja el őket Európától«. Szerinte a vidéki emberek világa »a kocsmától a templomig terjed«. Nem érdekli őket, mi van ezen kívül, sem a szomszéd falu, sem a szomszéd város, Brüsszel meg olyan messze van, hogy odáig el se látnak. Ezt a »nagy és tanulatlan szavazótábort a lelke mélyén csak az izgatja, ami közvetlenül érinti a személyes, vagy a család biztonságát«. Orbán szavazóit csak az »őrület« izgatja fel és tartja egyben.

És így tovább. Ez az írás, ha kimondatlanul is, nem csak a Fidesz szavazóit sérti. Bruck az összes vidéki emberről mond véleményt, olyan mérhetetlen gőggel és lenézéssel, amelyre egykor az SZDSZ sem lett volna képes ilyen nyíltan és leplezetlenül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 21. 07:20
ÉN VIDÉKI VAGYOK, NOHA A MŰEGYETEMET A BME-N VÉGEZTEM EL--SŐT, SZAKMÉRNÖKI DIPLOMÁT IS OTT SZEREZTEM. MARADHATTAM VOLNA BUDAPESTEN--MINT TÖBBEN ÉVFOLYAMTÁRSAIM KÖZÜL EZT MEG IS TETTÉK, RÁADÁSUL MÉG OLYANOK IS AKIK AZ ÉN SZÜLŐVÁROSOMBÓL..MISKOLCRÓL--KERÜLTEK ODA, A BME-RE, ÉN MÉGIS, ÖNKÉNT ÉS DALOLVA HAZAJÖTTEM--ÉLNI ÉS DOLGOZNI. MINDEZ MÁR AKKORIBAN SEM VOLT KIS DOBÁS, HISZEN MŰSZAKI EGYETEM NÁLUNK MISKOLCON MÁR AKKOR IS VOLT "HELYBEN", ÉS KÖZÉPISKOLÁS OSZTÁLYTÁRSAIM KÖZÜL NEM KEVESEN AZ AKKORI MISKOLCI NEHÉZIPARI MŰSZAKI EGYETEMRE JÖTTEK--MŰSZAKI DIPLOMASZERZÉS CÉLJÁBÓL TANULNI. ÉN VISZONT NEM: ELMENTEM PESTRE OTTHONRÓL A PESTI VILLAMOSKARRA ÉS OTT VÉGEZTEM, MINEKUTÁNA HAZAJÖTTEM.
patópál
2020. április 19. 14:03
Bőgatyás parasztok, igaz, Bruck? Aztán kapkodod a levegőt, hogy miért utálják a fajtádat, mint a hatnapos kutyaszart, pedig csak azt kapod vissza, amit te táplálsz mások irányába: a gyűlöletet.
bagira
2020. április 19. 11:51
Hazug firkász.
Andilla
2020. április 19. 11:47
Egyik beszélgetőtársaságom nagyrészt külföldi (amerikai, kanadai, ausztrál, svéd, svájci stb), és többségükben Budapesten élő értelmiségiekből áll: van köztük mérnök, korábbi nagykövet, több nyelvről fordító történelemkutató, aki most éppen a Szovjetunióról ír könyvet, költő, aki saját versein kívül magyar verseket fordít angolra, és így tovább. Éltek és dolgoztak a világ különböző részein. Bár nyilván itt nem szavazhatnak, szeretik Magyarországot, támogatják Orbánt és a kormányt. Adott esetben viszont meg is kritizálják. Azt mondják, madarat tolláról: szegény szabolcsi felmenőktől származva és sötétborsodban felnőve, értelmiséginek mondhatom magam, bár nincs diplomám: művész vagyok, féltucat nyelvet beszélek és még néhányat olvasok, húsz évig éltem Európa 6 országában (ezek között csak 1 a NEM bezzeg-liberális-demokratikus-toleráns-jóléti-gazdag ország, az egyik visegrádi állam, amit azóta is imádok, big lav és egy rakás egyéb szmájli). Tsókoltatom ezt a Bruckner Szigfridet vagy kit, egy tipikus belső-pesti, viszonylag jólszituált kerületből, ahol a járdán állandóan a lábam alá kell nézni, nehogy belelépjek a felvilágosult, kiművelt, világmegváltó ellenzékiek kutyaszarába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!