Százezreket hagynak az út szélén

2020. április 07. 16:03

A kormány egész egyszerűen nem törődik azokkal, akik elvesztették az állásukat vagy az adósrabszolgaság terhét nyögik.

2020. április 07. 16:03
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Hangzatos gazdasági akcióterv ide vagy oda, a kormány egész egyszerűen nem törődik azokkal, akik elvesztették az állásukat vagy az adósrabszolgaság terhét nyögik. Mert mi nem szerepel az akciótervben? A munkanélküliek megsegítése és a végrehajtások leállítása. Arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, sok szívszorító levelet kaptam. Idézek az egyikből:

»XY vagyok. A (...) kórházban dolgozom ápolónőként. A fizetésemet a végrehajtó havonta 50%-os letiltással terheli meg. (...) Többen is vagyunk a kórházban olyanok akiknek a végrehajtó tiltja a fizetését és egyedüli kenyérkeresők vagyunk a családban, mert a család többi tagjának megszűnt a munkahelye.«

Emlékezzenek ezekre a mondatokra, amikor azt olvassák vagy hallják a kormánypárti médiában, hogy »a kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és a kilakoltatásokat«. Merthogy lakásokat nem árvereznek éppen el, de végrehajtást például nyugodtan rávezethetnek a tulajdoni lapra, és ami a legszomorúbb: továbbra is letilthatják a fizetéseket, nyugdíjakat. Arra nem gondol a kormány, hogy ezzel mit okoz ott, ahol csak egy embernek maradt munkája, vagy épp mindenki munkanélküli lett! Ha valóban törődnének az emberekkel, ezen azonnal változtatnának. Megtehetnék egyetlen rendelettel, megkapták a felhatalmazást erre is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2020. április 08. 17:26
Neked még az út szélén is csak lófasz jár!
Krupp Skya
2020. április 08. 06:38
A LÓNAK A FASZÁT, MEG A KURVA ANYÁDAT! Ti egymillió embert hagytatok az útszélén 2009-ben, megfelezett nyugdíjjal, nem lesz gázár emeléssel, 1800 Ft-os köbméterenkénti víz/csatornadíjjal. Vírus meg egy szál nem volt.
Gerzsonka
2020. április 07. 21:08
Hányni tudnék ettől a szaralaktól. Megúszta az MTVA balhét, nem hogy örülne, hogy luk a seggén és a zokniján, még ugat
Da Vinci
2020. április 07. 20:49
HÁNYINGER VAGY te görény SZARházy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!